Ont

Dagens löppas går nog till historien som ett av dom ondaste. Kom inte långt fören det började göra ont strax under mitten på insidan av höger smalbenet.
Blev lite bättre när jag gick för att sedan komma tillbaka sakta men säkert, så fort jag började att jogga igen.
Blev flera gångpauser under passet, och det kändes lite surt.

Förstunden gör det bara ont när jag trycker på benet där värken var i morse. Hmm undrar vad det kan vara för något???? Någon som har några förslag???


Firade morsdag med en pallplatsI går var det mors dag och den firade jag och dottern med att först springa morsdag loppet i Falsterbo. Dottern sprang/gick 5 km och jag sprang 10 km.
Hade ju tänkt att ta det lite lugnare och njuta av detta lopp, men det var inte så lätt. Startade i andra raden och hade ett roligt snack med dom övriga där framme, före start.
Kom iväg bra och pendlade mellan att ligga 4 och 5 dom första 3 km.
Gick sedan upp på tredjeplatsen och stanade kvar där restan av loppet. Är så sjukt glad och nöjd att jag lyckades ta en pallplats, min första :-)
När jag sprang förbi dottern vid 4/9 km skylten skrek hon eftermig. Du ligger trea mamma, kom igen. Min underbara dotter.
Var en mycket fin och även jobbig bana att springa, men så roligt lopp. Alla var glada och alla snackade med varandra. Även bra stöd och hejjande från funktionärenra, som bestod mest av pappor.

I pris fick jag en väska som var så snygg, var många i familjen som kunde ta den om det nu var så att jag inte ville ha den.

Väl hemma igen blev det kina mat och mys med film på kvällen.
En helt perfekt morsdag om ni frågar mig.

Skall nu i veckan försöka få fram ett träningsprogram som jag kan följa fram till Lidingöloppet i september. Räknade att det var ca 16 veckor kvar, så här måste jag komma upp i distans och få in lite tempo i den.
Har inte riktigt bestämt något mål med Lidingöloppet, utan just nu är det bara att ta mig i mål som gäller.


På hugget

Har nu avverkat 2 pass med löpning sedan varvet i helgen. Båda gångerna har jag sprungit i mina nya skor.
Första gången fick jag varva med lite gång, då jag kända av benhinnorna efter någon km.
I morse gick det betydligt bättre och efter dagens 7 km känns benhinorna bra.
Är en sådan skillnad att speinga i lätta skor, näatan så att jag inte känner av att jag har dom på mig.

Någon som var mer på hugge var ormen som i början av veckan bett min i fingret. Har nu äntligen blivit av med det öma och kan återigen skriva normalt på tangenterna.


På söndag skall jag till sammans med min underbara dotter springa mors dagloppet i Falsterbo. Dottern springer 5 nkm och jag kommer att springa 10 km. Skall verkligen bli kul, med ett lopp där det kommer att vara mer njutning än tävling.

Hur ser era helg planer ut?


46 sekunder

Då var man tillbaka i vardagen igen, efter en helg i Göteborg.

Tänk vilken skilnad några sekunder kan göra på ett resultat.
Satte i höstas ett mål att springa Göteborgsvarvet på 1 tim och 50 min, detta efter att ha sprungit ett halvmara på 2,01,48.
Kände i börjat på året att detta skulle bli ett svårt mål att nå och jag började fundera på vad jag hade gett mig in på. När jag sedan sprang sydkustloppet, på 1,51,20 så tändes ett litet hopp att kanske skulle det gå.
Men inser när jag får mitt start nr och grupp, att det kommer att bli ännu tuffare då jag startar i grupp 17 av 19. Kommer att ha massa folk att springa om.


Vi åker hemmifrån på fredag förmiddag, för att få en halv dag i Göteborg. Nu blir det inte alltid som man tänkt sig och vi kommer inte upp fören vid fem tiden. 
Efter att ha kört runt och letat oss igenom göteborg´s centrum med husblien, hittar vi äntligen fram till mässan. Hämtar ut min nrlapp och tar samtidigt en tur på mässan. Helt otroligt vad mycket det finns att titta på. Hinner tyvärr inte kolla på allt, men det blir ändå lite nya träningskläder och ett par skor.

Undertiden som jag väntar på familjen, får jag verkligen underhållning i form av alla galna belister som skall fram och vissar noll hänsyn eller trafikvet. Är ett under att det inte hände några olyckor, villket jag är glad för.

Åker vidare till vänner för att ställa oss och sova där, skönt att inte behöva sova i smeten. Blir en sen kväll och vi är inte i säng fören runt midnatt.

Som tur är så sover barnen hyfsat länge på lördag och det blir frukost vid sju. Sedan blir det lek och lite spring med barnen. 
Tar en liten fika med vännerna innan vi beger oss in mot Göteborg igen. Var visst fler än vi som skulle in. Var lite kö på ett ställe. något som visade sig bero på broarbete och inget annat.
Parkerar vid Liseberg då övriga i familjen skal in där då jag är iväg och springer.
Känns inte rätt mot barnen att dom skall stå och trängas med allt folk runt banan. Då är det ju mycket roligare på Liseberg för dom. 

Vid tolv ställer sig mannen och skall göra mat, men jag börjar bli så nervös så någon mat får jag inte ner. Istället beger jag mig mot bussen som skall ta mig till startområdet.
Gick hur smidigt som helst att ta bussen och inte behövde jag vänta heller då vi kom samtidigt till hållplatesn. Ibland skall man ha tur.
Tar en tur på mässan idag också, är lite mer folk så man ser inte så mycket.
Går istället och väntar i en av alla köerna till bajamajorna, för att sedan sätta mig på en bänk i solen och njuta.
Passade såklart på att kolla in dom första startgrupperna när man ändå var på plats.

45 min före min start gör jag min klar för att lämna in min väska, tar en sista vända till "majan", vill inte bli tvungen att kissa längs med vägen.
Når min startfålla 15 min före start och hinner inte bli så nervös. Får någon form av svimatack precis när startskottet går men det ordnar sig och jag kan fortsätta utan några problem.

Hur gick det nu då.
Startskottet för oss i grupp nr 17 gick kl 15,46 och vi kom iväg fint och dom som tog det lite lugnare sprang till höger. Så det var inte så trångt på vänstersidan utan det var bara till att springa. Kändes skönt att inte behöva sicksacka sig fram hela tiden, utan bara köra.
Allt rullade på bra och den första bron ställde inte till med några större problem för mig, kanske hade det med att göra att vi hade medvind. Vilket såklart gjorde att det blev motvind vid bro nr 2, inte lika kul. Efter sista bron kom det återigen massa publik längs med banan, vilket är supperkul. Lite iriterande med dom som springer över banan utan att se sig för. vet inte hur många gånger jag fick saktaner och hoppa till sidan för att inte krocka med publik som gick över banan.

Vid 18 km sa benen stopp och jag var riktigt nära på att geupp och gå. Men en snabb titt på klockan säger mig att jag har chans att nå mitt mål. I med lite energi och hittar en rygg som jag bestämmer mig för att följa, detta funkar och jag kommer i mål. Glad men trött.

Tiden stanade på 1,49,14 vilket gav mig 46 sekunder tillgodo. Jag är verkligen nöjd med min tid.
Frågan är nu bara om man skall springa varvet nästa år också, eller man skall leta efter något annat roligt lopp. Har ju några lopp inplanerade som jag vill springa nästa år.

                          

Efter att ha fått min medalj och banan, hämtar jag ut mina saker och beger mig mot bussen tillbaka till Liseberg. Något som vissar sig vara svårare än att ta sig till starten. Var betydligt fler som skulle åka hem och det blir diskutioner och tjafs, då dom "bara" kör fram en buss åt gången. Men vid den 3 bussen kommer jag med och vid sju tiden är jag åter hos familjen.
Då går mannen och dottern in på Liseberg för att få åka några av dom större karusellerna som dom inte kunde åka då pojkarna var med.

Vid tio är vi åter tillbaka hos våra vänner för att sova. Lånar deras ducsh, så skönt. Somnar gott men sover inte lika bra då stora pojken har fått problem med andningen och tappar den flera gånger under natten.

På söndagen säger vi hjdå till vännerna och far än en gång in till Göteborg, men denna gång stannar vi närmare slotskogen. I dag skall barnen springa och få medalj. Något som dom gjorde alldeles perfekt alla fyra.

        

  
Nu skall jag ta det lite lugnare denna vecka och på söndag skall jag springa morsdag loppet, tillsammans med dottern.


Trötta och sega ben

I dag tog det emot att gå upp när klockan ringde, tur att man har flera larmtider på klockan. Kom inte upp fören straxefter halv 5 och benen kändes lite väl trötta.
Hade först tänkt köra lite intervaller i dag, men det fick jag hoppa över. Istället blev det 7,5 km i ett lagom skönt tempo. Tyckte det var viktigare att hålla igång benen än att göra dom ännu segare.
Kom inte så långt fören det började att regna och det svaklade skönt . Hade tagit på mig rent för mycket kläder i morse.

Tänkte få in ett backpass på torsdag, men vi får väl se hur benen känns då också. Tänker inte köra något som inte känns bra nu sista veckan.

Har så smått börjat att packa det som vi behöver ha med oss. Blir ju ändå endel grejor då även barnen skall springa och vi planerar en långhelg i Göteborg.
Skall bli skönt att komma iväg igen hela familjen, även om vi inte kommer att vara tillsammans hela tiden.
När jag springer kommer mannen och barnen göra något annat. Tycker inte det känns rätt att barnen skall stå och trängas med massa folk, som inte vissar någon respekt på att dom är mindre. Utan dom skall bara fram. Vet inte hur många gånger som folk har satt sig i sonens rullstoll bara för att dom inte ser, orkar vänta och ramlar över han.
Så det vill jag skona dom ifrån.

     Nu kör vi :-) 


Underbar söndag

Startade dagen med en tidig morgon tur med mina löparskor. Begav mig hemmifrån runt fem och var hemma igen halv åtta. Blev en skönt tur på nästan 25 km.

Tyvärr startade inte rundan så bra utan jag kännde ganska direkt av värk i min vänstra ankel. Körde ett test och sprang på fel sida av vägen. Detta då vägkanterna lutade något fruktansvärt mycket. Till min glädje så försvan värken och när jag återigen kom ut på asfaltsväg kunde jag springa obehindrat.

Försökte ändå springa där vägen såg jämnast och finast ut. Tur att det inte är så mycket trafik på vägarna, en söndags morgon.

Var lite dimma här och var, men det var så fint. Ser sedan hur det kommer in mörka moln där jag planerat att springa. Tänker typ 2 sek att jag springer en kortare tur, men ångrar mig lika snabbt och tur var väl det.
Klarar mig från regnet som på några få stänk på ett ställe. Men ser tydligt på vägen att det har regnat ordenkligt för inte så länge sedan. I bland skall man ha tur.

Då benen känns pigg och kroppen ochså, så kör jag på. Detta är det som kommer att var det sista lånpasset innan Göteborgvarvet på lördag. 
Vid 17 km funderar jag på att vända hemmåt men tycker att det skönt att vara ute, så jag fortsätter. Springer igenom en liten skog där ett rådjur springer över vägen, för att 5 - 10 m in ställa sig och titta på mig när jag springer förbi. Undrar lite över vad den igentligen tänkte :-)

Vid nästa möjlighet att göra rundan längre, beslutar jag mig för att vända hem över. Har inte tillräkligt med vatten med mig för att orka yterligare nästan 7 km. 

Väl hemma möts jag av 3 glada pojkar som har saknat sin mamma, vilket dom gör bara jag lämnar rummet typ. Mina älskade barn. Dottern är på klassresa och kommer inte hem fören senare i dag. Länktar.

Nu skall jag fortsätta att rensa undan och ta rätt på tvätten. Skall även gå igenom vad jag skall ha med mig för kläder till Göteborg i helgen.

Önskar er en fortsatt underbar söndag. 


Socker

Har sedan starten av denna vecka, försökt vara utan socker så mycket det bara går. Har varit så lättt att på kvällen ta lite godis, glass eller vad vi nu har haft hemma.
Så efter att ha funderat ett tag och nu äntligen bestämt mig, så tänker jag göra ett försök att vara utan detta extra socker. Börjar med att vara utan i 2 veckor, för att sedan se vad som händer.

Fick i gårkväll ett sådant sug efter socker och det var tufft att stå imot, men det gick. Tar ett glas vatten så fort jag känner minsta sug och det hjälper åtminstone än.
Känner att kroppen rensar och man mår inte alls bra, undrar hur länge man skall känna så.
Har inte ändrat om så mycket med maten än, utan tar det steg för steg. Känns som det blir enklare då och inte lika jobbigt att ta allt på en gång.
Tänkte ju även få med mig familjen i detta och då gäller det att ta ett steg i taget.

Tyckte jag var så duktig i tisdag´s då jag och barnen tog cyklarna till macken för att köpa glass. Blev vars en saftis till barnen, men jag hoppasd och det kändes riktigt bra. Inte det minsta sug hade jag då och det som kom på kvällen fick vattnet ta.

Tänkte det skall bli popcorn till barnen på lördag, istället för godis. Tror åtminstone att det är mindre socker i det. Poppar ju själv på spisen i olja, då jag inte vill använda micro. Har inte haft någon micro i huset dom senaste åren och det har funkat hur bra som helst.

Tips på bra mat motages tacksamt.


Ett nytt PB

och denna gång på 5 km.

Sprang som ni kanske vet Lundaloppet i lördags tillsammans med mannen. Mannen fick en startplats i sitt påskägg, men tyvärr så har han inte haft möjlighet att träna något. Inte bra att träna när man är sjuk.

Så jag hade gått och ställt in mig på ett lugnare lopp, då vi skulle springa tillsammans. Men påväg in till Lund säger mannen till mig att jag kan springa själv, då jag ändå har tränat så mycket. Känns först lite taskigt att springa ifrån han, men vi bestämmer att vi skall ses efter mål.

Tyvärr så är vi lite sent ute och såklart missar vi starten, jag med 3 min och mannen med ca 10 min. Så det blir till att jobba sig förbi alla som går och det var relativt många. Störde mig lite på att dom inte hade någon som helst tanke på att hålla sig till sidan. Utan det var ett fasligt slalomspringande även här, inte alls som på vår ruset, men här var inte heller lika många startande.

Fick in ett bra flytt och tempo i benen. första km gick på strax över 5 min liksom km 2. Från km 3 och till km 5 gick det snabbare, då hade jag även kommit förbi flera och det var bara till att springa.
Hade med mig eget vatten så jag behövde inte lägga tid på att dricka utan det gjorde jag undertiden jag sprang. Mycket smidigt att inte behöva trängas med alla andra om platsen vid vattnet.

Blev lite förvänad när vi redan kom fram till målområdet, hade räknat med en bit till, så det blev en bra fart i spurten, som tyvärr hade motvind sista biten och den kändes.
Men jag kom ända in på en för mig bra tid. 23,54 och en 26 plats av över 600 startande.

Hur gick det då för mannen??
När han äntligen hade hittat ner till starten så hade dom stängt av "maskinen" som registrerade starttiden på chipet, så han fick samma starttid som alla andra. Men han kollade såklart klockan på armen och vi går efter den.
Så för att inte ha tränat någonting den/dom senaste månaderna så är jag mycket stolt över mannens tid på strax över 32 min.
Han hade haft samma problem som jag hade med gående men även med bussarna som jag klarade mig ifrån.


                     

Jag och älsklingen efter att ha sprungit Lundaloppet i helgen. 


Sport- och påsklov i bilder

Först några foton från sportlovet.

   Prins Bertils stig, en underbar stig som ni bara måste gå/springa om ni någon gång är i Halmstad. Har ännu inte sprungit hela turen, utan har börjat bakifrån och jobbat mig in mot centrum.


     Även detta är längs med Prins Bertils stig


       Åkulla fritidsanlägning som under vintertid har skidspår. Så länge det är minnus grader så finns det snö, antingen riktigsnö eller konstsnö.
Dom hade 2 spårade rundor med ljus. Så det var bara att åka när som helst under dygnet, till en liten kostnad som det verkligen var värt.
Testade även att åka på ett gratisspår i en annan kommun och landskap, va inte alls samma kvalite på spåret och massa skitt i spåren.
Så jag betalar helt klart den avgiften som Åkulla hade och får åka i ordenkliga spår.

     Löpning i Vetlanda fick det bli då det inte gick att åka skidor här. Sprang en runda på ca 10 km. Vågade inte springa förlångt då jag inte kände till stället. Så det fick bli på vägar så jag hade lite hyfsad koll på var jag var och vart jag skulle för att komma hem igen. Hade bra hjälp av jörnvägen som gick långt ifrån där vi sov.


Nu från påsklovet.

     Halmstad igen och nu är snön och isen borta, träd och buskar började bli gröna och det var helt underbart att springa längs Prins Bertils stig. Njöt verkliggen under varje km och det blev några stycken, närmare bestämt 25 km.

     En "liten" roderdenerbuske (eller hur det stavas) även detta på stigen i Halmstad.

     I Åkulla var snön borta och det var att springa på "stigar" i skogen. Här blev det intervallpass, som startade med 1 km uppvärmning och sedan följde intervallerna med 100 m tempo och 100 m joggvila. Totalt blev det ett pass på drykt 5 km.
Vädret var toppen trots att klockan inte var mer än runt 8 på morgonen.

          Blev även lite kändisspan på Gekås.

Över förväntan

I går gick ju vår ruset i Malmö och min plan var att springa lugnt med dottern. Men så blev det inte.
När vi kommer in till Malmö så öppnar himlen sig och det regnar och haglar om varandra. Ingen bra start på kvällen, försöker komma undan det värsta men det var inte det lättaste. Hinner få av mig mina överdragskläder, sen är det tid att gå och ställa sig vid starten.
Dottern medelar att hon vill gå med mormor och moster då hon fryser och är vått efter regnet.
Så jag tränger mig fram en bit och inväntar start.

Tanken var att man skulle starta i olika intervaller, men inte heller i år fungerar deras plan. Blir totalkaos och folk lyfter undan stakletet för att komma ut och iväg.
Hänger på och får in ett bra tempo i benen som inte gör ont alls. Tyvärr är det mycket folk så det blir ett fasligt slalomspringande, är bara att inse att detta inte är ett lopp där man kan räkna med att få en bra tid.

Njuter av 5 sköna km innan jag når målet och stannar klockan på 25,20
Efter att ha fått min medalj, banan och dricka går jag och väntar på övriga i familjen som kommer promenerande. Går tillsammans med dom de sista 2,5 km vilket känns skönt för benen. Tyvärr var mina överdaragskläder genomblötta så dom var det inte lönt att ta på sig.

Efter att övriga paserat mål beger vi oss mot bilen och åker hem.

I dag känns benen pigga och jag har bara lite ont i framsidalår, återstår att se/känna hur det är i morgon. Bild från förra året, i går blev det inga foton.


PB på halvmara 1,51,20

Börjar närma sig nu, är mindre än tre veckor kvar till Göteborgs varvet. Men det skall verkligen bli kul :-)

Testade formen i lördag´s då det var dax för mitt första lopp. Sydkustloppet i Trelleborg som är en halvmara.
Det var första gången jag sprang detta lopp, men jag kommer med stor säkerhet att springa det fler gånger.
Detta var även första loppet för att genomföra en Trelleborgs klassiker, som startade i år. Så den kommer jag att genomföra, kul att ha gjort den det första året liksom. Kommer att bli lite tuft med lopp nr 2 som går i höst, samma dag som jag skall springa midnattsloppet i Göteborg. Men då det inte är några krav på tider så kan man ju ta det lite lugnare och ändå köra båda loppen. Lopp nr 3 går på självaste nyårsafton, så det kan bli intressant. Vädret kan göra mycket med hur bra tid man får.

Vädret var toppen runt +15 och motvind, tyckte inte att vinden var jätte jobbig utan det var sanden som tog mest på benen. Första milen gick på fastmark medan den sista gick längs stranden, med allt vad det innebär.
Tyckte jag lyckades hålla ett bra tempo och bennen kändes helt ok, men som sagt sanden tog. Blev till att försöka hitta den stig med minst sand och akta benen för nyponbuskarna som växte lite här och var.
Mitt mål för detta lopp var att komma in under 2 timmar, vilket jag trodde skulle bli tufft med tanke på hur banan såg ut.
Så jag är mer än nöjd med min tid som stanade på 1,51,20. Ser lovande ut för Göteborg, men det återstår att se hur det går där. Är ju 2 helt olika typer banor så, igentligen skall man väl inte jämföra dom med varandra.

Valborgskvällen avslutades med after run party på Tre lyktor i Trelleborg för oss som på något sätt var med på loppet. Var ett gäng på runt 50 personer som träffades för att snacka och äta. Fick många bra tips på träning och även på lite bra utrustning att ha till nästa vinter.
Fick tyvärr vänta på bussen i nästan 20 minuter, inte alls kul då man har en tid att passa och man har ont om tid som man hade. Men så är det ibland, bara att gilla läget.

I kväll så skall dottern och jag springa vår ruset i Malmö, hur nu det skall gå. Har så sjukt ont i mina lårmuskler att varja steg är en plåga, för att inte tala om att gå i trappor. Det är något jag inte gör med glädje. Så det finns en risk att jag kommer att ta det mycket lugnt i kväll.


Har nu lyckats med att få över fotona som jag hade i telefonen till datan, så snart skall jag nog lyckas med att få ihop ett inlägg som innehåller bilder från både sport- och påsk lov. Kan vara kul att se hur naturen har ändrat sig på dom veckorna.


RSS 2.0