Bio och bortblåst adventfirande

Hade en toppen dag igår med familjen.

Startade morgonen med 70 min PW till jobb, samma runda som för någon månad sedan tog 90 min.
Efter det var det tid för lite jobb. 
PW snabbaste vägen hem, dusch, ombytte och iväg till Malmö, för bio.

Det var förhandsvisning av filmen Arthur och julklappsrushen. Blev lite lurad, då jag trodde det var samma Arthur som i minimojerna (eller hur det nu stavas).
Men filmen var helt klart värd att se och alla barnen var väldigt nöjda när vi gick där i från.

Bäst av allt var ändå att julklappen som man fick lämna som "pris" gick till funktionshindrade barn i Litauen och Lettland.

Synd bara att ALLA biljeterna var slut, men salongen var typ halvfull. Tycker det är lite dumt att göra så, finns säker många andra som skulle vilja se filmen men som nu inte fick möjlighet till och även blev det färre julklappar till barnen :-((Kvällen avslutades med ett besök hemma hos värdens bästa kompis J. Vi satt och snackade i över 3 timmar om allt möjligt och tiden gick rent förfort.Söndagen kan man väl säga att den blåste bort ;-)
Våtan planerade tur ner till byn och skyltsöndagen, hoppade vi över. Eller dottern var nere en tur med en kompis, men det var nästan helt tomt. 

Så nu hoppas vi på att det slutar blåsa omgående och att alla träd står kvar, vill inte råka ut för samma sak som i våras.  


30 dagar kvar,,,,

det går fort nu. Är bara 1 månad kvar till julafton, som i år kommer att firas med mannen´s släkt.

På juldagen blir det klappöpning som vanligt hos oss. Tycker det är så mysigt att sitta i lugn och ro med familjen och öppna julklapparna.
Såklart får barnen öppna några paket på julafton, men dom flesta sparar vi till nästa dag. Även barnen tycker om att vi gör så.


Med träningen går det väl sådär. 1 löppass och ett styrkepass har det blivit denna vecka som redan går mot sitt slut. Skall väl lyckas få in minst 2 pass till utan några problem, skall bara bestämma vad.


På lördag blir det familjemys på bio. Skall på förhandsvisning av en barnjulfilm, där man skall ha med sig en julklapp till ett barnhemsbarn för att få komma in. Så det skall bli trevligt.

Och på söndag är det första advent med skyltsöndag här i byn. Återstår att se om det kommer att vara lika mycket snö då som sist år. Ser tvecksamt ut just nu, men man vet ju aldrig ;-) 


Husmanskost

Har börjat med ett försök att göra så mycket husmankost som möjligt här hemma och såklart då även göra maten själv från grunden.
I helgen passade jag på att göra "storkok" av kålpudding och i går blev det till att provsmaka.

Dottern fottade maten och lade ut det på sin bdb sida.Tycker detta var ett bra betyg.

Tyvärr så var mellen pojken inte så förtjust i kålen, men när han fick lov att ta bort den var även han nöjd. :-)

I kväll får det bli lax och quinoa, inte så mycket till husmanskost, men det går snabbt att göra då dottern skall i väg på scouter i kväll.


Har ni förslag på enkel och god husmanskost man kan göra, så motages det tacksamt.Ortoser

Så då har man tillbringat någon timme på sjukhuset med äldsta sonen.
Var dax att fixa till hans ortoser igen. Där om inte annat ser man att han växer :-) 

Denna gång blev det lite förändring på dom, har tidigare gått från gott upp över låren. Men idag kappade vi av dom gamla under knäna för att på så sätt bara ge stöd åt fötterna. Det är dom som är den svaga punkten nu och som behöver extra stöd.

Nu återstår det bara att se om sonen godkänner dom och inte plockar av sig dom så fort han får möjlighet till det.

Någon löpning har det inte blivit än i denna vecka, men däremot 3 pass med styrketräning. Är så glad över vårat hemma gym. Det gör att det inte finns några möjligheter att komma ifrån träningen. Specielt nu när det är plaserat i tv-rummet.
Hoppas få komma ut och springa i morgon, tror jag kan behöva det då det blir sjukhuset med mellanpojken på fredag morgon och det kan ta sin tid. Men det måste göras så lika bra att få det avklarat (sjukhus besöket alltså ;-) )

18 km

Startade denna underbara lördag med 18 km löpning. Tror det är längsta passet sedan Lidingöloppet i september. Det var iallafall veckans första och enda löppass, i morgon blir det PW till och från jobb.

Mörkt, dimmigt och kallt var det i morse, så det blev till att ta fram hösttigtsen, var väldigt ovant att ha dom på. Men för en gång skull så klarade jag mig från mina köldeksem, som jag fått dom senaste veckorna när jag varit ute och sprungit. SKÖNT. 


Har inte så mycket inplanerat för dagen, skall försöka tvätta upp dom sista maskinerna med tvätt. 
Kanske få på det sista lagret av isolering på hönshuset, så att vi kan få klart vårat hönshus någon gång. Fick tag på 1 ny tupp i går istället för den som fick sätta livet till då det kom in en iller i veckan. 
  

Underbart novemberlov

Då har vi kommit några dagar in i november och barnens novemberlov börjar gå mot sitt slut.

I söndags begav vi oss i väg till Vimmerby för att besöka nyfunna vänner och för att göra ett besök på ALV. Eller besöket vi planerade på ALV, var en kvällsförestälning med/om Ronja Rövardotter på måndag kväll.

Men eftersom barnen var pigga och glada på måndagen då vi vaknade upp i Vimmerby, så efter ett besök inne hos vännerna körde vi vidare till ALV.
Mannen och dotter hade lite som dom skulle uträtta under dagen, så det var bara pojkarna och jag som gick in.

Direkt innanför dörrarna fick stora pojken några nya kompisar. Så fort vi mötte dom i parken underdagen, kom dom fram för att prata och busa med sonen.
Dom gjorde det på ett så underbart sätt, så sonen log med hela kroppen och tyckted det var så kul.
När jag senare på dagen mötte dom själva så frågade dom efter sonen, och var jag hade parkerat honom någonstans :-)

  
Såklart var det Kling och Klang som var dom ny funna vänerna och det går inte att ta miste på sonens glädje. Var bus vid varje möte med dom.


Förestälningen på kvällen var något utöver det vanliga. WOW alltså, vilket jobb dom har lagt ner på denna förestälning.
Tror att alla vi som var där var lika nöjd med förestälnngen och vi skulle helt klart kunna se den igen, o igen och igen.

Blev otroligt imponerad av det bemötandet vi fick på kvällen när vi kom. försenade som vanligt kom vi typ 10 min innan det skulle starta. Till saken hör att det var en bitt att gå från entren till borgen, men som tur var så var vi inte ensamma om att vara sent på det.


Mattisborgen i dagsljus, villket bygge, helt otroligt. Väggen med dörr går att sänka ner i marken och där nättet är gick borgen att dela.

Väl framme vid borgen fick vi filtar och sittunderlag, verkligen behövligt då det började att bli kallt.
Blev visade till platser längstfram eftersom äldsta sonen satt i rullstol. Hon som tog hand om oss beklagade att vi nog tyvärr inte kunde sitta tillsammans, men vad gör det. Vi hamnade så vi satt 2 och 2 på några av dom bästa platserna.
Fick tyvärr inte lov att fota under förestälningen och det hade nog inte gått heller då jag fick sitta och värma sonens händer.

Efter en helt fantastiskt kväll kör vi tillbaka till våra vänner för att sova, hoppas vi.
Vet ju inte hur hårt dagen har tagit på barnen, men helt otroligt så sover dom gott och vaknar pigga och glada med en önskan.
Att åter gör ett besök på ALV. Självklart tillbringade vi även tisdagen då, även vi föräldrart hade trevligt där.

Återigen möter sonen sina kompisar som känner igen han och tycker det är kul att han är där igen. Tycker det är kul att dom kommer ihåg sonen med namn och allt, det är ju trots allt en hel del barn i parken. 

Denna gång blev det lite fler förestälningar och alla barnen har svårt för att slita sig när det på kvällen blir dax att gå.


Dans runt en låda med hink blev det såklart också :-)  Sången bjöd poliserna och "Prusiluskan" på. I bild syns även drängen Alfred.RSS 2.0