Höst?

15 februari 2011
Funderar lite på om vi inte har hoppat över några månader nu. Känns helt klart som höst ute nu, blåser och är kallt.

I tisdags fick jag äntligen till att löppass efter mitt program, helt underbart. Var ju ett tag sedan som jag följde att helt upplägg för dagen. Men i förrgår så.
10 min uppvärmning följdes av 3 x 10 min HL med 5 min LL mellan, det hela avslutades med 5 min nerjogg. Kan lova att jag fick jobba och kämpa för att få upp ett bra tempo. Blåste något så otroligt i går, så igentligen hade det nog varit säkrare att stanna hemma.
Men känslan när jag kom hem var helt underbar, om man bortser från att jag frös jättemycket. Var lite kallt när jag började springa, men efter en stund fick jag upp en bra värme. När jag sedan går den sista biten hem börjar jag återigen frysa.

Lördagens pass går nog till historien som årets sämsta pass. Kallt var det -10 och så vinden på det. Så det blev underställ och vindtights, något som gjorde att det blev svårt att springa rätt. Så efter att ha börjat få lite känningar i höften igen, väljer jag att gå i rask takt istället.
Inte heller simningen gick som planerat. Var så många som skulle motionssimma och så fick vi alla trängas på 2 banor. Vi var hela tiden runt 13 - 15 personer som försökte så gott det gick att inte simma över varandra. Så när jag kommit upp i 500 m slutar jag.

Eftermidagen tillbringades i Malmö med dottern och syster, vad som inhandlades då kommer i ett annat inlägg.

I söndags blev det lite box träning här hemma med mannen, alltid lika kul att träna box med han då man verkligen får jobba.Välkomna

14 februari 2011
Så då har jag nog fått över dom flesta av inläggen från min andra blogg. Har några från förra året, som nog kommer över vid ett annat tillfälle.

I dag blev det ÄNTLIGEN löpning efter mitt tränings program. Har verkligen saknat att få springa, så nu hoppas jag verkligen att jag får vara frisk, så jag kan nå mitt närmsta mål.
Att springa Göteborgs varvet på 1 tim och 50 min.

Ett längre inlägg kommer i morgon, måste fortsätta med annat nu.

Ha det bra så länge


Äntligen lite löpning

Fredag 11 februari 2011
I dag har det blivit att jobba för benen, frågan är om man kan gå imorgon.

Då har nu snart även denna vecka passerat och lite löpning har jag allt fått in.

I onsdags blev det lite blandad kompot, 10 min uppvärmning, 2 x 10 min tempo med 3 min LL mellan. 1 vända upp för backen som jag planerar att köra intevaller i. 10 min tempo till och som avslutning 7 min nerjogg. Totalt blev det 51,27 min löpning. Kändes så bra att få springa av sig lite igen, att man inte sprungit på nästan 1 vecka var något som märktes av. Var riktigt tungt ett tag, men efter ungefär halva tiden så vaknade benen till och var återigen med på noterna.

I går blev det styrka med fokus på ben och shit vilken träningsvärk jag har i benen idag.

Så dagen löpning var tuff, försökte börja lite lugnare för att springa bort lite av träningsvärken. Något som fungerade relativt bra. 10 min uppvärmning följt av lite tempo, med inslag av högaknä och benspark bort till min backe. Där blev det då äntligen dax för mina intervaller 5 turer upp blev det. 2 lite lugnare för att sedan öka lite på varje dom sista 3. Den sista var riktigt jobbig och mjölksyran pumpade verkligen i benen. Fortsatte sedan med 3 min LL för att få ner puls och andning lite. Fortsatte sedan med 3 x 8 min HL med 3 min LL mellan, detta gjorde att jag prickade in en ny backe i varje tempoökning, så i dag har benen fått jobba. Avslutade med 8 min nerjogg.
Blev extra lång stretching i dag något som verkligen behövdes, fick även lite sällskap av stora pojken.

Planerna för helgen är löpning i morgon om jag nu kan röra benen, jobb, simning och bio på kvällen. På söndag är det vila och jobb. Kanske även lite fix här hemma. Håller ju som bäst på att ändra om lite här och var, måste bara få till ett besök ikea igen. Fick inte med oss allt vi behövde sist. Är mest lite små saker kvar att handla, men man skall ändå få tid till att åka in.


Ändrade planer

8 februari 2011:
Det blir inte alltid som man planerat

Hade ju planerat in löpning både i går och i dag, men inte lyckades jag få till något pass.

Natten till igår tillbringades med en gosse med en temp på över 40 grader, så det blev inte mycket sömn den natten. När gossen äntligen somnade var det på min arm och så fort jag försökte komma ifrån, vaknade han.
Istället blev det lite styrka och core träning, har äntligen fått ner min träningsbänk igen så jag kan träna ordenkligt. Var så svårt att ta ut alla övningar som man skulle på ovanväningen, då det är snedtak över hela.
Blev även en raskr promenad med MBT skorna i går kväll, hade lite käningar i höften men det gick över så snart jag fick upp lite värme.

Planen att springa i dag, blåste bokstavligen talat bort. Ser liksom inte någon poäng med att ge mig ut när det blåser så mycket. Här har det vält flera träd runt oss och även vår flaggtång har blåst ner.
Hoppas på bättre väder i morgon.

I em blir det ett besök på en mässa med jobb, skall bli intresant.


Planerad vila

4 februari 2011
Frukost dagens viktigaste mål. Här beståenda av yogurt med hemmagjord musli, apelsin och proteindrink.

Har känt mig ovanligt trött denna vecka, så det har blivit mycket planerad vila. Har känt efter på kvällen hur kroppen känns och hur dagen varit, ut efter det så har jag vid dom flesta av veckans dagar låtit klockan vara kvar nere. Men 1 löppass har det åtminstone blivit och det var i onsdags. Kände att jag behövde rensa huvudet innan mötet och hade möjlighet att sova lite längre innan jag behövde ge mig ut.

Så onsdagens pass blev av lite blandad kompot. 10 min uppvärmning, som följdes av 2 x 8 min tempolöpning med 3 min LL mellan. När detta var avklarat var jag framme vid backen som jag skrev ocm förra veckan att jag planerade att köra intervaller i. 2 vändor uppför blev det innan jag fortsatte med 5 min tempo och 10 min höga knälyft och benspark. Avslutade med 5 min nerjogg.
Väl hemma blev det stretch och en varm dusch, något som verkligen behövdes då värmen inte fungerar som den skall här hemma.

I övrigt har det bara blivit lite styrka och core som träning. Har faktiskt varit lite skönt att bara ta det lugnt, men nu laddar jag för nästa vecka och morgondagens löpning.


Vardags lyx

31 januari 2011
I snart 1 vecka har jag haft extra hjälp i köket och vilken lyx.

Hej då januari och välkommen februari. Blev ingen bra start på denna den sista dagen i månad.

Planerade som vanligt för ett pass i morse, var ombytt och klar för att ge mig ut vid 4,15. Väl ute möttes jag av snö och en isande vind. Min högra höft som har protesterat den sista veckan gjorde även den sig påmind direkt. Något som den inte brukar göra fören en bra bit in i passet. Funderade och velade en stund innan jag bestämde mig för att hoppa över dagens pass. Kändes inte allt för kul, men jag vågar inte heller chansa förmycket när det kommer till värken jag kände. Skall försöka få till lite styrketräning under dagen istället, kommer även att bli promenad i kväll.

Då gick lördagens träning mycket bättre. Startade dagen med 4 km mycket lugn löpning, något som visade sig inte bli allt för lätt, Jag menar, hur svårt kan det vara att springa sakta liksom. Men det var betydligt svårare än vad jag trodde att det skulle vara. Fick vid flera tillfällen tvinga mig till att dra ner på farten, just för att det skulle gå sakta.
Efter jobbet blev det sedan dax för det planerade passet. 5 min uppvärmning, som följdes av 60 min löpning i måttligt tempo och som avslutades med 5 min nerjogg. Ett riktigt bra pass fast att det värkte till och från i höften.

Har nu i snart en vecka haft extra hjälp i köket och oj vilken lyx, att få hjälp med disken. Har varit utan diskmaskin i några år nu och helt ärligt, så har man inte saknat den så värst mycket. Men nu när vi återigen har en så ser man vilken hjälp det är. Går ju så mycket snabbare att bara ställa in disken och trycka lite på några knappar och en stund senare är det klart. Tiden som man nu inte tillägnar disken går nu åt till att baka och vara med familjen.

I går efter att stora pojken haft sitt kalas så var det så skönt att slippa ställa sig på kvällen för att diska. I stället myste vi alla i soffan med en film, som barnen valt.

Önskar er alla en underbar dag.


Vinter igen?

28 januari 2011Är det en ny vända vinter på väg? Termometern har visat på - grader nu dom senaste dagarna och det har även kommit lite snö.

Tror bestämt att vintern börjar få ett nytt tag över Skåne. Vi har haft flera dagar med en temperatur på uppåt -15. Har egentligen inga problem med att springa när det är kallt, problemet kommer när man börjar fundera på hur man nu skall klä sig igen. Har varit så enkelt att bara ta på sig dom tunna tightsen, lager 2 tröja och löparjackan, för att sedan ge sig iväg. Nu får man återigen leta fram underställ och flera lager på lager är det som gäller om man inte vill frysa.

Gårdagens pass bestod av 10 min uppvärmning, följt av 3 x 10 min HL med 5 min LL mellan. Avslutade med 5 min ner joggning. Fick in några nya vägar med lite uppförsbackar, alltid lika kul. Försöker göra så att jag kommer i backarna när det är HL som gäller, så att man får jobba lite.
Funderar lite på att ändra om tisdags passet så att jag lägger några av intervallerna i uppförsbacke i stället. Har hittat en lagom lång och brant backe, så det kan nog bli riktigt bra. Återstår nu att se om jag har samma tankar om denna ändring på tisdag.

Tisdagens pass bestod av 10 km löpning som avverkades i lugn takt, så 54 min löpning blev det då. Ett riktigt skönt pass där tankarna fick sväva fritt.


Du syns iallafall mamma

Måndag 24 januari 2011Nu sparkar vi i gång den sista veckan på denna månad.

Då börjar vi en ny vecka igen och detta är den sista hela veckan i Januari. Tycker det har varit en bra tränings månad för min del. Har lyckats genomföra dom flesta av mina planerade pass, kanske inte på den dag det var tänkt men gjorda har dom blivit. Vädret har även det bjudit på både framgångar och motgångar i min träning. Men om man inte blir avskrämd pga vädret som varit nu, så skall det väl mycket till för att man skall ge vädret skulden för att man inte tränar.

I går blev lördagens träningspass som avverkades. 5 min uppvärmning följt av 45 min löpning som avslutades med 5 min nerjogg. Detta gjorde jag på min väg hem från jobb, så på vägen till jobb blev det 25 min löpning i blandat tempo. Riktig bra start på morgonen. Temperaturen låg på behagliga - 2 och nästan vindstilla, helt perfekt dag för att springa.

Vi pratar mycket om här hemma hur viktigt det är att man syns när man är ute på vägarna i mörkret. Så dotterns komentar när jag kom hem var. - Ja, nu syns du åtminstone mamma.
Även dottern har börjat att springa så smått här hemma nu, hon är även i år anmäld till att springa Vår Ruset med mig.


Barmark och minus grader

Fredag 21 januari 2011 Dom senaste dagarnas plus grader har verkligen skämtbort mig.

Har blivit lite bortskämd dom senaste träningspassen med att det har varit plus grader ute. Som har gjort att det är möjligt att springa i tunna löpartights och shorts utan att frysa allt för mycket i början av passet. I morse var det åter igen minus grader, så tillbaks till dom lite tjockare tightsen igen. I övrigt var vädret helt underbart. Barmark och helt vindstilla, kunde inte bli mycket bättre.
Tyvärr fick jag justera dagens pass endel. fanns igentligen ingen tid till att träna i morse då mannen skulle börja jobba halv 5. Men då det redan i gårkväll fanns ett så stort sug över att springa i dag, satte jag klockan på ringning redan halv 4 och det var med lätta steg som jag gick ur sängen.
Men det blev som sagt lite omändring i programet, så passet bestod av 10 min uppvärmning, 10 min höga knänlyft och benspark. Följt av 8 min tempolöpning, avslutade med 5 min nerjoggning. Ett riktigt skönt pass som väckte kroppen på ett behagligt sätt.

Efter en god frukost och en varm dusch är man nu på gång för en heldag, med nya möjligheter. Kommer nästa vecka att börja på en utbildning som kommer att bli intressant. Skall bli kul att se vad det ger, mer om det en annan gång.


Aj,aj,aj. Skön värk i benen efter helgens formtest

17 januari 2011Trots isiga vägar och en del motvind så blev tiden på formtestet i helgen bättre än förväntat.

Måndag igen, helgen har paserat i en rasande fart hos oss.
Fredagkväll var vi som jag skrev tidigare på revy, en mycket rolig föreställning som tyvärr fick ett tråkigt slut. I pausen kommer en av medverkarna och berättar att föreställningen tyvärr är slut, då en av dom skadat sig och att ambulans är påväg. Blir massa skratt i salen, som snabbt dör ut då man förstår att det är allvar. Så efter att ha pratat lite med våra vänner som är med beger vi oss hem till barnen, som har haft myskväll med farmor och farfar.

Lördagen startar tidigt, mellan pojken vaknade vid några tillfällen och kräktes. Så inte många timmar sömn här inte. Har alltid så svårt att komma till ro och sova när någon av barnen är sjuka. Ligger hela tiden och lyssnar så att allt verkar ok med dom.
Vid 5 lämnar jag min varma sköna säng för att gå upp och få 25 min härlig joggingtur under min väg till jobb.
Efter jobb beger jag mig småjoggande bort till platsen där jag har satt startpunkten för mitt 10 km formtest.
Startar när klockan vissar 7,33,00
Vägarna var klart bättre än sist jag sprang där för lite mer än 1 vecka sedan. Blev lite slalomspringande för att inte behöva springa där den värsta isen fanns.
Längs med vägen finns även 3 långa och väldigt jobbiga uppförsbackar, som även dom gick över förväntan att ta sig upp för.
Tyvärr så missbedömer jag hur långt det är kvar, då dimman som kommer gör att jag inte ser så långt. Detta gör att jag ökar farten lite för tidigt och kraften räker inte hela vägen. Så den sista 1,5 km får jag kämpa för att inte ge upp och börja gå.
Men i mål kommer jag helt slut, klockan stannar på 8,24,27. Så tiden blev 51,27 och den är jag nöjd med.
Fortsatte att jogga i lugnt tempo ner till Vellinge och badhuset. Där blev det 1000 m simning, var påväg att sluta vid 500 m då det var så mycket folk som simmade och vi endast hade 2 banor till vårt förfogande. Som mest var vi 15 st och då fick man verkligen se till att hålla sig till sidan för att inte bli översimmad.
Avlutade dagen med ett besök på Ikea och även där var det galet mycket folk, men då dom flesta gick och tittade i varuhuset så var det nästan tomt i kassorna. Så där gick det snabbt och smidigt.

Söndagen tog vi det lugnt och firade stora pojken som fyllde 7 år. Kalaset kommer han att ha nästa helg, då syskonen är sjuka.

I morse blev det såklart träning igen. Snön och isen börjar nu äntligen att försvinna och termometern visade på +3. Så i morse var det tunna löpartights på.
På programet stod det 10 min uppvärmning, följt av 2 x 10 min tempolöpning med 5 min LL mellan. Avslutade med 5 min nerjogg.
Kände av träningsvärk i benen efter lördagens löpning, men lyckades ända hålla ett högt och bra tempo. Blev lite nya vägar att springa på, allt för att få lite variation.När jag inte har behov av broddarna på fötterna när jag springer, så har jag dom på händerna. Är inte så bekvämt att ha dom i fickorna och här tycker jag dom är minst i vägen för mig.


Dundermedicin

Fredag 14 januari 2011
Detta är dundermedicin vid halsont, smakar inte gott men det hjälper.

Vaknad i morse med en ömande hals, men efter en mugg dundermedicin så känns det redan mycket bättre. Detta är inget man dricker för att det är gott, men det hjälper verkligen och då får smaken vara där efter.

I går torsdag stod det vila på programet, men då jag inte tränade i måndags som planerat så tog jag helt enkelt och sprang i går istället. Så jag flyttade helt enkelt om bland dagarna i programet.
Då mannen hade möte planerat på fm, gjorde det att jag inte behövde ge mig ut så tidigt. Detta underlättade verkligen då det fortfarande är väldigt mycket is på vägarna, som ställer till det för mig.
Så efter 10 min uppvärmning blev det 2 x 8 min tempolöpning med 5 min LL mellan. Första 8 min blev 9½ min istället, då jag vill pressa mig lite extra och försöka ha ett bra tempo även i uppförsbackarna. Riktigt jobbig var det och det kändes som om mjölksysran sprutade ur öronen på mig.
Dom sista 8 var inte lika jobbiga, bara en lite backe i mitten. Nerjoggen blev lite längre än planerat, 12 min istället för dom planerade 5 min. Men jag tycker det är bättre att ha längre nerjogg än att gå den sista biten, blir så kalt.

I morgon blir det 10 km formtest, har mätt ut en runda på Iform, som mäter 10 km. Skall bli så kul att se hur man ligger till nu, vet ju att tiden inte kommar att bli den bästa då det inte finns någon som helst möjlighet att köra fullt ut. Gäller att tänka sig för var man sätter fötterna någonstans. Så tiden kan ju bara bli bättre nästa gång.
Planerar även in lite simning i morgon och om allt går som planerat blir det även ett besök på Ikea. Är lite som vi behöver till pojkarnas rum för att få i ordning hos dom. Just nu ligger allt huller om buller i en ända röra och dom hittar nästan ingenting, men det skall det bli ändring på.

I kväll skall jag och mannen iväg och titta på revyn här i byn. Har en vän som är med där och spelar, som har varit så gullig att sätta upp oss på vip listan. Känns ju lite stort att var vip gäst, är ju inget man är varje dag.


Skön träning i mörkret

12 januari 2011
Kände mig lite rastlös i går kväll, så när mannen kom hem skyndade jag mig iväg.

Just nu tycker jag inte om vädret som vi har här i södra Sverige, snön börjar att töa/regna bort på dagarna för att sedan under kvällen/natten bli minusgrader igen. Detta gör att vägarna är mer eller mindre livsfarliga att beträda med joggingskor på morgonen. Så min morgonträning har inte blivit av på hela veckan, men i går kände jag bara att jag måste få komma ut och springa lite.

Kollade av med mannen när han planerade att komma hem för dagen och såg till att vara ombytt när han kom hem. Ett snabbt hej och hej då, sedan var jag i väg. Tyvärr mörknar det fortfarande väldigt tidigt och snabbt på kvällarna, så reflexen med min små cykellampor på var ett måste. Hade egentligen även varit bra att ha pannlampan med men den missade jag. Broddarna fick som tur var följa med och dom hade jag stor nytta av.

Sprang en runda som det var länge sedan jag sprang sist och började från andra hållet, detta för att få komma igenom skogen innan det skulle hinna bli allt för mörkt. Då skogen går så nära vägen så var det redan mörkt när jag kom dit, massor av is var det också på vägen. Så det var bara att ta på sig broddarna och hålla sig till kanten. Blev faktiskt lite imponerad av att jag inte halkade en enda gång på all denna is, så på riktigt isigt underlag är broddarna perfekta. Där det var barmark men ända ett tunt istäcke gick det såklart inte att använda sig av broddarna så där blev det lite slirigt.
Försökte hålla ett högt tempo och trots underlaget så gick det hyfsat bra. Runt 10 km på 55,23 inklusive stopp för av och påtagning av broddar.

Efter en varm och skön dusch blev det middag, hemma gjort potatismos med hemmagjorda köttbullar. Efter att ha läst flera böcker under julhelgen om allt matfusk har vi här hemma bestämt oss för att försöka göra så mycket mat som möjligt själva från grunden. Än så länge har det gått bra och alla i familjen äter med god aptit, hemmagjord mat smakar ju så mycket bättre också.


Det är i motlut som det går uppåt

10 januari 2011Kände mig ett tag som Bambi på hal is, men träningen blir ju så mycket effektivare när man får springa i snödrivorna.

Nu kan det nog bara bli bättre. Veckan som gått har verkligen inte varit på min sida. Startade ju veckan utan någon som helst ork eller energi. På torsdagen tänkte jag ta en lite tur på morgonen, men stoppas av att det blåser fruktansvärt hårt och att snön piskar mig i ansiktet. Ger upp efter runt 1 km, så totalt blir det nästan 2 km, men det är inga km att skryta om.

Tänkte ta igen mitt missade träningspass på fredag, men vaknar då med hals ont. Så ingen träning då heller. Istället blir det en dag med massa lek och bus med alla barnen, dottern har även en kompis som sovit över. Blir många timmars lek ute i snön, vi har en mycket liten backe hemma på tomten som är perfekt för pojkarna att åka i. Så det blir många turer upp och ner i den. Vi gör även en snölykta och ett försökt till något som är tänkt att likna en snögubbe.

På lördagen vaknar jag vid 3 tiden med hemska magkramper och för att inte störa övriga i familjen flyttar jag mig över till tv-rummet för att försöka vila lite där. Blir några timmar framför tråkiga tv-serier, orkar liksom inte gå och hämta någon DVD-film för att se på den istället.

Vid 8 har även dom övriga i familjen kommit upp och det är slut på den lugna tiden i soffan. Får tvinga i mig mat för att få lite energi, vilket jag fortsätter med regelbundet under dagen. Framåt em har kramperna lugnat sig och jag börjar återigen känna mig piggare.

Söndagen känns mycket bättre och jag ger mig iväg vid 7 tiden till mitt extrajobb. Att springa var bara inte att tänka på då det regnat och töat på lördagen för att sedan frysa till under natten. Vägarna var så blanka och fina av all is. Så i stället blir det en rask promenad och lite jogging på dom cykelbanor som kommunen varit ute och saltat.

När jag några timmar senare ger mig av hemåt är vägarna betydligt bättre och jag gör ett försök på lördagens träningsprogram. 10 min uppvärmning följt av 45 min löpning i måttligt tempo. Vägarna är fina och allt går bra tills jag kommer till vägen med skog runt sig, vägen som plogbilarna glömde. Kände mig verkligen som Bambi på hal is, benen gick inte alltid åt samma håll som jag ville. Så det blev mycket spring i snödrivorna vid vägkanten för att kunna komma någonstans, men jag lyckades ända hålla tiden relativt bra med endast 10 min ökning av tiden.

Träningen i morse hoppade jag helt enkelt över, vädret har varit detsamma som igår och jag har ingen lust att leka Bambi i mörkret och inte ha möjlighet att kunna se var det är halt någonstans. Så planen är att försöka komma ut senare i em innan det hinner bli allt för mörkt.


Tillfällig svacka?

4 januari 2011
 


Har så svårt med dessa intervaller som är längdrelaterade, vet liksom inte hur långt som jag sprungit och såklart har jag då ingen koll på hur långt det är kvar.

Nytt år och helt slut på energi, så känns det just nu. Vet inte om det är den senaste veckan med extra lite sömn i kombination med sjuka barn som påverkar. Har inte haft så stor lust att gå upp på morgonen när klockan har ringt, jag som annars brukar vakna av mig själv långt innan klockan hinner ringa. Hoppas verkligen att detta bara är en tillfällig svacka och att jag snart är tillbaka där jag var före jul.

Lite löpning har det ändå blivit. Tog det ju lugnt förra veckan då jag hade problem med smärta i ena vaden, men jag invigde det nya året med 5 km lugn löpning på lördagsmorgonen. Vet inte om man kan kalla det för löpning egentligen. Vägarna var sjukt hala och benen gick allt som oftast åt helt andra håll än det jag skulle på, lyckades dock klara mig från att ramla. Motvinden i kombination med isiga vägar gjorde att jag i flera av uppförsbakarna åkte tillbaka ner igen, men runt kom jag.

På söndagen började jag med denna veckas program som bestod av 10 min uppvärmning följt av 3 x 10 min tempoträning med 5 min LL mellan varje. Avslutade med 8 min nerjoggning.Har fått börja leta mig ut på andra vägar nu, tycker det börjar bli så tråkigt att springa samma runda varje gång. Så dagens tur gick runt i ett bostads och industriområde, för att avslutas i en riktigt brant backe som inte blivit skottad under denna vinter. Benen var helt slut när jag väl kommit upp på toppen och då var det 5 min kvar på den sista tempolöpningen. Nerjoggen gick i ett riktigt skönt och lugnt tempo.

I morse blev det så tid för intervaller, men först 10 min uppvärmning följt av 5 x 800 m HL med 2 min LL mellan. Avslutade med 7 min nerjogg. Har så svårt med dessa intervaller som är längdrelaterade, vet liksom inte hur långt som jag sprungit och såklart har jag då ingen koll på hur långt det är kvar. Försöker att uppskatta men det är inte det enklaste. Något annat som är jobbigt är när dom varit ute och salta på vägarna. Snön blir bara seg och blaskig och så fastnar den under skorna, sjukt jobbigt för benen blir det.


Snö, snö, snö...

23 december 2010Vädret är inte riktigt på min sida, men det tar vi igen...

Dan före dopparedagen och julstämningen är verkligen på topp. Tycker verkligen om detta väder, men tyvärr så påverkar det min träning lite negativt. Mannen som måste jobba extra för att köra snö, gör så att mina dagar för träning blir få. Så dom senaste dagarna har det av förståeliga skäll inte blivit så mycket träning, men det tar vi igen.

I går blev träningen kort men intensiv. Funderade några minuter när klockan ringde om jag skulle ge mig ut och springa eller inte. Ibland är det så lockande att ligga kvar i sägen under ett varmt täcke.
Men då jag vet hur skönt det är efter träningen så gick jag såklart upp, kollade graderna ute -4, så det var helt okej. Väl utanför dörren ser jag att det har kommit runt 15 cm snö och det blåser mycket hos oss. Tvekar en stund men ger mig sedan iväg.

Kommer ut på vägen och där är det mer snö och det blåser riktigt mycket, fortsätter ca 700 m. Sedan ger jag upp och återvänder hem igen, vilket var tur för mannen hade blivit inringd för att återigen köra snö. Så totalt blev det ca 1,5 km löpning med höga knä, enklast att springa så i snön. När jag ändå var ute så passade jag på att skotta undan den snö som kommit.

Tänkte sedan att jag kunde springa på kvällen, men efter att tillbringat flera timmar på eftermiddag och kvällen med att fixa den sista handlingen innan jul, så fanns inte orken där. Gjorde ett försök i går istället, var lite svårare att komma upp var så kallt utanför täcket. Kollar som vanligt temperaturen när jag kommer ner -21,7 och +14,8 inne. Inte konstigt att jag tyckte det var kallt!

Att springa när det var så kallt var jag inte direkt pigg på, men ut ville jag. Så efter att tagit på mig underställ, lager 2 och ytterkläder gick jag ut för en promenad istället. Men längtan att springa fanns där såklart, så i varje uppförsbacke ökade jag och sprang, inte det enklaste med alla kläder på och med vinterkängor.

Konstigt nog så var luften inre så kall att andas in som jag trodde att den skulle vara, det var ju det som gjorde att jag inte vågade springa. Vill inte riskera att bli sjuk nu, men det blev en underbar promenad på nästan 1 timme. Hoppas att jag kan få till någon löpning nu dom närmaste dagarna, vädret verkar tyvärr inte vara på min sida så vi får se hur det går.

Nu önskar jag er alla en riktigt GOD JUL!


Snömodd och blåst

20 december 2010Mot slutet undrade jag verkligen vad jag egentligen gjorde ute...

Ja, då har ännu en helg passerat och de fyra adventshelgerna är firade. Vi tillbringade helgen med goda vänner och mitt första och enda julbord detta år. Granen har blivit pyntad och tomten har redan varit här och lämnat några julklappar till barnen under den. Detta tycker barnen är riktigt kul och spännande, minstingen i familjen har frågat vid flera tillfällen om han får lov att öppna. Skall bli spännande och se om han klarar att vänta…

Blev såklart löpning också, både på lördagen och i går, söndag. På lördagen blev det 10 min uppvärmning följt av 50 min löpning i måttligt tempo. Sprang en runda som jag inte sprungit på länge, då den går mycket genom skogen. Tycker inte om att springa där nu när det är så mörkt när jag är ute. Vet att den rundan brukar ta runt 60 min, men denna gång fick jag springa extra rundor för att komma upp i rätt tid. Så jag har ju gjort lite framsteg på de här veckorna. Tar ju även längre tid och är jobbigare att springa i snö och snömodd.

Dagens pass genomförde jag i går kväll, då det inte fanns tid till det idag. 10 min uppvärmning följt av 2 x 12 min HL med 5 min LL mellan, avslutade med 8 min nerjogg.

De första 12 minuterna gick utan större problem, gick det väl inte direkt fort men fram kom jag. Det var de sista 12 minuterna som gjorde att jag flera gånger funderade på vad jag egentligen gjorde ute. 5 - 10 cm snömodd som gjorde att det kändes som om benen åkte tillbaka ett halvt steg för varje steg framåt jag tog.

Men väl hemma igen så kände man sig så duktig som trots det kalla och blåsiga vädret, varit ute och gjort sitt träningspass.


Hårt

17 december 2010Jag kör plankan nu, men när musklerna blivit starkare ska jag lägga till övningar.

Då är fredagen här igen. I dag är det julavslutning för våra 2 stora barn, tyvärr så är det bara döttrarna som kommer att vara med då pojkarna är sjuka. Så här har vi haft sjuka barn hela veckan, så det är bara att hoppas att dom blir friska till jul. Snö har det även det kommit massor av i går och i natt. Så jag hoppas verkligen att vi får en vit jul i år.

Löpning blev det i går på morgonen innan snön började komma in. 10 min uppvärmning, 10 min LL med höga knälyft, benspark och sidlängslöpning. Fartlek 10 x 30 sek spurt med 20 sek LL mellan och 12 min nerjogg. Denna gång blev det även rätt med tiden på återhämtningen mellan intervallerna. Om det var jobbigt sist, så är det inget mot vad det var i går. Mellan de sista intervallerna han jag precis få kontroll på andningen, innan det var tid igen för 30 sek tempo.

Har även börjat att så smått komma igång med min core-träning. Just nu använder jag mig mest av plankan, men tanken är att jag skall öka på med andra övningar efterhand som musklerna blir starkare.

Nu önskar jag er alla en underbar helg och fjärde advent.


Valet var lätt – jag tränade

15 december 2010Det är mycket som ska förberedas inför julen, men visst hinner jag med träningen ändå…

Gårdagen började jättebra, hörde inte den första ringningen på klockan, så en timme för sent kom jag upp... Så då hade jag att välja på att skippa löpningen och även bli utan löpningen i dag, då jag och mellanpojken lämnade hemmet tidigt.

Valet var inte direkt svårt, självklart blev det träning. Men istället så kom jag iväg vid den tiden då jag brukar komma hem. Detta medförde fler bilar på vägarna att hålla koll på, men det gick bra.

Passet bestod av 10 min uppvärmning, 6 x 400m HL med 1½ - 2 min LL mellan. 5 min LL och sedan 6 x 250m HL med 1 min LL mellan. Avslutade med 8 min nerjoggning. Ett riktigt jobbigt pass med motvind den mesta delen av tiden, ändrade även lite på tiden för den LL för att få intervallerna i uppförsbackar. Så jag börjar redan känna av lite träningsvärk i benen.

Har bestämt mig för att jag skall få in lite mer core-träning varje dag, känner att det är något som behövs nu när jag tränar så som jag gör med löpningen. Det är en sak att bara springa och en helt annan att köra intervaller och fartlekar. Så mer core!

Har så smått börjat förbereda för julen här hemma nu, om allt går enligt planen så kommer granen in i morgon. Något som barnen har frågat efter den senaste veckan är när de skall få klä granen. Så det skall de få göra i morgon kväll.

I övrigt är det en del förberedelser då vi kommer att hålla i julfirandet hemma hos oss i år, skall bli riktigt kul.


RSS 2.0