Favorit i repris

I helgen var det återigen dags för ett av mina favorit lopp. Nämligen sydkustloppet i Trelleborg.
Det var tredje gången som jag sprang detta lopp och det var 5 års jubileum, så alla som sprang fick förutom en mycket fin löpartröja även en medalj.
Något som jag gillade med medaljen var att det var lite jobb nerlagt på den. Detta då det även var tryck på medaljbandet, något som jag inte har på mina andra medaljer.
 
Precis som första gången jag sprang så var solen på plats och det var verkligen en fin solbränna som jag fick, eller kanske inte.
 
Vi hade alla samma sorts bränna på kvällens after runparty, så man kunde lätt se vilka som hade sprungit och vilka som inte hade det.
 
Ser redan nu fram emot nästa års sydkustlopp och hoppas på fint väder även då.
 

Nedräkning pågår............

Mindre än en vecka kvar nu

Börjar bli lite bervös nu på vad det är jag har gett mig in i, men det skall nog bli bra.
Har inga krav på mig utan planerar att ta mig så många varv som möjligt och såklart hoppas jag på att det blir alla 10 :-)

Dubbel

Inte konstigt att grabben hade ont.

Efter ännu en natt med väldigt lite sömn, så ringde jag igår till HMC och slapp telefonkö och blev istället uppringd 30 min senare.
Personen som ringde upp tyckte nog jag var en jobbig mamma, för lite ont i örat var väl inget att gå till doktorn med.

Men lyckades ändå få en tid några timmar senare.

Efter att ha kollat i högeröra och inte kunnat se någonting pga vax så kollade läkaren vidare i vänster och blev väldigt konfunderad om grabben inte hade ont där. För vänster öra såg inte alls bra ut.
För att vara på säkra sidan när det kom till höger öra, så gick vi iväg med läkaren för att suga ut vaxet och på så sätt få en liten koll i örat.

Det gjorde verkligen ont på grabben när han satt i mitt knä undertiden som örat rensades. Är så stolt över mitt hjärta som fixade detta.

När örat väl var rensat så förstod läkaren varför det hade gjort så ont :-( Dubbelsidig öroninflammation med brusten trumhinna på höger sida.
Så det fick bli pensellin, något som inte ges till så stora barn annars.
Så efter 1 dag med pensellin, så är det en lite piggare grabb med mycket mindre smärta i örat.

Borta

Som genom ett under så är nu det onda i mitt knä nästan helt borta :-)
Var kanske inte så konstigt att jag hade ont, men lite jobbigt att det var i bäckenet problemet satt och inte i knät.
Ja kroppen är lurig och samtidigt väldig bra på att hitta lösningar när allt inte är som det skall vara.
Men nu är ordningen återställd och jag kan springa på som vanligt, ett planerat återbesök inför Lejonbragden, då det finns risk att halvmaran (Sydkustloppet) om 12 dagar kan göra att bäckenet hamnar fel igen. Så bättre att vara på den säkra sidan även.

Förkylningen som flög på mig i helgen är nästan borta, lite hosta och snorig näsa kvar, men det skall bli bra.
Värre är det med mellan grabben som har riktigt ont i sitt öra och inte har mycket energi :-( Tyvärr så gör ju vården inte särskilt mycket när barnen har öroninflamation utan det är typ att härda ut som gäller. Tur vi har våra egna trix för att hjälpa han lite på vägen.

Host, host

Jaha, nu var det då min tur att bli sjuk. Barnen har gått om varandra med div förkylningar i flera månader och jag har klarat mig varje gång.
Men inte denna gången såklart, kände av i går att halsen började göra lite ont och när jag vaknade i morse så gick det nästan inte att svälja, så ont det gjorde :-(

Så det har blivit till att ta det lite lugnare i dag. Mitt planerade långpass fick såklart ställas in. Vågade mig inte ens på en PW som säkert skulle göra det hela mycket värre.
I morgon måste jag komma iväg och jobba undan helgens jobb och då hoppas jag att det även blir en liten PW utan P ;-)

Är ju bara 3 veckor kvar till Lejonbragden så jag kommer inte ta några större risker och ev bli ännu sämre.
Fick även fixat en tid till min kiropraktor på måndag :-) Hoppas då få lite klarhet i varför mitt knä nu har börjat spöka på andra sidan och vad jag skall göra för att stärka upp det och på så sätt inte behöva ha ont.
Men nu är det lördagsmys med familjen som väntar och med den MASSSSSAAAAAA glasssssssssss :-)

Vill inte mer.........

Är bara lite mer än 3 veckor kvar till det är tänkt att jag skall springa ultra i Lund. Som ett brev på posten har det nu återigen börjat bråka i mitt högerknä :-( men denna gång på insida av knät. Fattar inte vad det är som händer och börjar bli så sjukt trött på detta nu.
Funkar hyfsat att springa, men det är säkert inte så smart att köra på med långpass.
 
Är verkligen tacksam att jag hade möjligheten att gå utbildningen i höstas och lära mig att tejpa. Har haft hur mycket nytta som helst av den utbildningen med tanke på mitt knä och även axelskadan.
Men nu vill jag bli bra och kunna springa obehindrat.
 
Kanske lägge att ringa och boka en tidigare tid till min kiropraktor och höra vad han tror om det.
 
Eller också är det bara kroppen som spökar nu när det verkligen börjar närma sig att springa dom där 100 km som var såååååå långt bort när jag anmälde mig i höstas :-)

Tränings hjälp

Bestämde mig för någon vecka sedan att jag ville komma igång lite med styrketräningen igen. Har inte kört så jätte mycket styrka, eller så seriöst kanske jag skall säga sedan grabben på nu 9 år föddes. Livet ändrades drastiskt på barn några minuter den kvällen och har eller kommer aldrig att bli som vanligt igen.
Vilket jag såklart inte vill heller, om nu någon skulle få för sig det.
 
Så bara för att komma igång och få en riktig spark i baken, så har jag skaffat en PT som fixar med träning och kost program till mig.
Träffades för andra gången och gick igenom hälften av övningarna som jag skall köra. Resten kommer vi att ta nästa vecka, för då har jag förhopningsvis mer kött på benen när det kommer till min axelskada och vad som är ok att jag för övningar med den.
 
Efter dagen pass så är mina armar och mage helt slutkörda och det är en lite mysig känsla i kroppen. Risken är stor att jag kommer ha grym träningsvärk i morgon när jag vaknar.
Men vad gör det, har ju bara planerat för att springa lite på morgonen och det skall säkert gå bra ändå :-)
 
Tänkte även jag skulle försöka få lite ordning uppe i mitt hemmagym, så att det blir roligare och även enklare att få till träningen där.   

RSS 2.0