Underbar helg med familjen

Upp vid 4 på lördags morgonen, för att jobba några timmar innan vi skulle iväg. Hem igen och packa in det sista i husbilen, frukost med barnens mormor, morfar och moster.
Sedan var det tid för mig att åka till Trelleborg, där helgens första lopp skulle springas.
10km längs Trelleborgts gator och andra loppet i Trelleborgs klassikern.

Kula tt det se att det var många man kände igen. Bytte bla några ord med Christer en av männen bakom Sydkustloppet, Fanny på TA och under uppvärmningen träffade jag även trevliga Daniel.
Strax före start börjar det blåsa upp och himlen ser oroligt svart ut, men vi klarar oss från regn och vädret var toppen då det inte var förvarm att springa.
Banan bestod av 2 varv på 5 km vågot som jag inte tycker så mycket om, tycker det kan vara mentalt jobbigt på andra varvet om det är en jobbig bana. Nu var detta en mycket platt varv så det var inte så jobbigt av den anledningen.

Hade från början tänkt ta det lugnt och hade som plan att komma in strax under 55 min.
Vet inte riktigt vad som hände medn med några km kvar insåg jag att jag låg väldigt bra på det för ett nytt pers, så jag ökade lite och i mål stannade jag min klocka på 49,57 tiden på chipet blev 50,04. Pers i vilket fall som helst och det kändes verkligen bra.

Hittade Daniel igen i mål som även han hade fått in ett pers.

Efter att ha hämtat andan lite går jag för att möta upp MM för vidare färd mot Göteborg där dagens andra lopp skall gå på kvällen.
Hem om för att dusch först vilket kändes helt underbart.

Körde in om Halmstad för att äta en bit mat och även köpa en rockring till barnen som dom önskat sig länge.
I Göteborg tillbringar vi tiden framtill start hos min gammelmorbror, alltid lika roligt att träffa han.Synd bara att man inte gör det så ofta.
Då¨det regnar nästan hela tiden i Göteborg kommer vi överens om att dom andra inte skall behöva vänta på mig medans jag springer så GM kör ner mig och kör sedan hem igen.
Bestämmer tid och plats för hämtning, tyvärr blir starten 30min försenad. Tur att man hade mobilen med sig så att vi kunde ändra tiden.

Så 22,35 går då äntligen min start och som ett under har det inte regnat den senaste halvtimmen och det börjar inte regna igen fören jag har några km kvar till mål.
Benen var stela och lite trötta, men inte så mycket som jag trodde att dom skulle vara.
Var roligt att så många i publiken trotsade regnet och var ute och hejade på oss som sprang.
Tyckte årets bana var riktigt rolig, men jag hade ingen koll på var jag var någonstans eller hur långt det var kvar. 
Även här var planen att komma under 55 min, vilket jag klarade 54,45 vissade min klocka och 54,42 var tiden på chipet.

När det sedan var dax att åka hem visade sig inte vara så lätt. Det var totall kaos och bilar överallt. Ett under att det inte hände några allvarliga olycker, med tanke på hur folk körde. Självklart hade vi oturen att hamn precis bakom en krock och det blev ett himla liv. 
Så betydligt senare än tänkt kom vi så äntligen ifrån Göteborg och börjar köra mot där övriga i familjen står med husbilen för att sova.

Tillbringade natten ute på skärhamn/Tjörn, där det vissade sig att det varit triathlon på lördagen och att dom även hade det på söndagen. För när vi skulle åka därifrån var vägarna avstängda.
Men vi hade verkligen tur, då det inte var så många som körde, så mellan ettan och tvåan släppte dom ut oss, så att vi kunde köra vidare mot Göteborg för ett besök på Liseberg.

Hade en helt underbar dag på Liseberg och det är bara att inse att det är åkband på alla barnen som göller nästa gång. Flumeride var den atraktion som var populärast bland barnen, så där blev det flera turer. Hade turen att få åka 2 varv varje gång vi åkte då äldsta sonen sitter i rullstol.
Tycker verkligen att Liseberg har en helt underbar instälning till personer med funktionshinder och deras anhöriga. Blir alltid lika trevligt och hjälpsamt bemött av dom som jobbar där. Önskar att det vore så på flera ställen.


Hade ju tänkt lägga in lite bilder också, men av någon anledning så lyckas jag inte hitta dom på sdkortet, så troligen ligger dom i telefonen och den funkar inte att koppla ihop med datan. Så det återstår att se hur det går :-)

En tur in till Malmö.

Tog en tur in till Malmö i fm, mannen och äldsta sonen gick och simtränade. Undertiden dom gjord det gick jag och dom två andra pojkarna först till Åhlens för att hämta dagispåssen, som dom delade ut.

Passade även på att gå in om till Löplabbet tjej för att hämta ut vårat startkit till nästa veckas I formlopp.
Hade även tänkt titta runt i affären på deras rea, men det var rent för varmt och massa folk i affären, så det hoppade vi.
Tycker inte om att gå och trängas och är väl igentligen inte så jätteförtjust i att gå och handla någon längre tid. Tycker det skall gå snabbt och smidigt.
Därav min promenad från gekås tidigare, varför gå och dra i en affär när man är klar liksom.

Gillade däremot färgen på årets tröja och eftersom jag hade möjlighet att hämta ut den tidigare, så kan jag även använda den på loppet. Har tyvärr svårt för att använda nya kläder innan jag har fått tvättat dom.Så det fick bli några snabba foton innan tröjan åkte av igen och in i tvättmaskinen.


Mörkt

Nu börjar det bli riktigt mörkt på morgonen och det är återigen dax att ta på sig reflexvästen.
Tycker faktiskt det är helt okej att springa i reflexvästen, får ju även lite skydd mot vinden i den. Vilket gör att man kan ha lite mindre på sig. Tycker det är suppersvårt att klä mig rätt nu. Lyckas alltid med att ta på mig förmycket och så svettas man som en "gris"

Dagens pass blev backintervaller och så några km blandad löpning. Kände av gårdagens benträning när jag sprang i backarna idag, men oj vad kul det var.
Passade även på att hämta dagens city och gårdagens metro när jag ändå var ute. Tycker det är lite kul att tidningarn inte lämnas samtidigt utan att den ena kommer senare, så var det inte i våras.

  Dagens backe fast i dagsljus, var nästintill kolsvart när jag sprang där i morse.

   Som sagt, det börjar bli mörkt.

Trött

Oj, nu har tiden sprungit iväg igen. Har varit rent förmycket att göra på hemmaplan och jobb för att jag skall ha haft ro att sätta mig ner för att blogga.
Har även haft några jobbiga dagar i samband med barnens skolstart förra veckan. Är fortfarande förbanad över beslutet, men bara att gilla läget och att göra det bästa av det. Men än är inte striden över.


Träningen då, hur har det gått med den??
Har fått till antalet pass som jag tänkt, men inte på det sätt som jag tänkt. Har haft lite för ont i högerbenet efter Kåsebergaloppet och barnens lopp i fel skor. När skall jag läram mig att jag inte kan sprinag i dom skorna, trots att dom är sköna att gå i.

I går blev det 10 km löpning i något som skulle vara ett försök till tempo. Inte lätt att springa fort, när man håller på att dö av värme. Var runt 17c redan vid 4,00 i går, hur är det möjligt. Specielt då regnet vräkte ner nästan hela natten. Som tur var så började det att regna igen undertiden jag var ute och det var helt underbart att få svalka sig lite. 

I morse blev det lite styrketräning tillsammans med barnen. Hade igentligen tänkt springa, men minstingen ville mysa och det säger man ju inte nej till. Springa kan jag göra en annan dag, men vem vet hur länge barnen vill mysa på moronen.

Skall försöka få in 2 pass till denna vecka innan lördagens 2 lopp.

Fler som skall springa lopp i helgen? 


Stolt

Barnens tider från Kåseberga finns nu att hitta på kåsebergas hemsida.
Kan säga att jag är mycket stolt över alla barnens tider. Mellan killen kom på 20 plats med en tid på 6,34. Minstingen och dottern delade plats, men såklart hade dottern fått en bättre tid om hon inte sprungit med sin bror.
Stora pojken kom in sist, men att han tog sig runt med egna ben är så STORT.


Vilken helg :-)

På fredag förmidag begav vi oss i väg hemifrån, för att ta oss mot Kåseberga och helgens löpning.
Kan tyckas onödigt att köra dagen innan när man som vi inte bor många mil bort. Men vi ville ha en myshelg tillsammans och inte behöva stresa på lördasgmorgonen.
Körde en extra omväg till glasssbåten i Åhus, bara för att riktigt lyxa till det. Tror aldrig vi har haft fint väder när vi varit där, men trotts det så smakar glassen underbart gott ändå.

Kör vidare mot Kåseberga för att hitta någonstans där vi kan stanna och sova. Efter lite letande stannar vi vid Kabusa skjutfält, vilket vissade sig bli ett bra val. Lugnt och stilla och inte mycket trafik som störde.

På lördag morgon tog vi det lugnt och åt frukost utan att behöva stressa för att komma i tid. Något som kändes riktigt bra. Hade vi valt att sova hemma så hade det inte blivit samma lugna morgon.
Strax efter nio var vi på plats och undertiden mannen parkerar, går jag och mellan pojken för att hämta våra nr-lappar.

När vi kommer tillbaka till husbilen, så har även mormor, morfar och moster kommit. Dom har lovat att hålla ett öga på pojkarna medan vi springer, annars hade vi inte fått ihop det så att vi alla kunde springa.
Några minuter föra tio går vi bort med barnen till start, men får då reda på att starten är framflyttad 10 min, då det är så många som står och väntar på sin nr-lapp.
10,10 går startskottet och alla barnen springer iväg, helt otroligt kul at se hur glada ALLA barn var. Tror inte dom brydde sig det minsta om regnet.

Vi hade delat upp barnen mellan oss, så mannen sprang med stora pojken, jag med mellan pojken och dottern och minstingen sprang tillsamman.
Mellangrabben satte av i en faslig fart och det kändse lite stelt i benen till en början. Hade ju helt fel skor på mig för att springa också, så jag fick lite värk i mina benhinnor (något som jag även kände av under mina 5,3km senare).

   Mellan pojken i mål med medalj och frukt.

   Även minstingen fick medalj och frukt i mål.

   En glad dotter efter målgången.

   Men gladast av alla var nog ändå stora pojken som gjorde något helt otroligt denna helg. Är så grymt stolt över han, älskade pojk.
Självklart är jag lika stolt över alla barnen och älskar dom alla över allt annat. Men det grabben gjorde är stort.


kl 11,00 gick starten för dom som skulle springa 10 km och en stund före start passasde jag på gå och kolla in dom som skulle springa.
Även detta gång såg jag Daniel, men till skillnad från dom tidigare gångerna gick jag fram för att säga hej. Daniel visade sig vare en genomtrevlig person och jag kan varmt rekomendera hans blogg.

kl 11,15 är det tid för oss som skall springa 5 km att starta och som ett under minskar det på regnet, men det blåser fortfaradnde bra.
Kommer iväg bra i starten och efter några 100 meter eller nått kommer då backen upp till Ale stenar. Helt ärligt så trodde jag den skulle vara mycket värre, men kanske att jag har lite nytta av alla vändor i backarna på min träning. Värst var den nästintill obefintliga stiginigen efter vätskestationen. Sprang i mitten av vägen och där var gräset mjukt och inte alls kul att springa i. Lyckades ändå hålla farten uppe hyfsat bra och kommer i mål på tiden 26,34, vilket ger en första plats på 5 km motion för damer. :-))

   Värdens bästa man på väg in mot mål. Han kom in på tiden 30,48 och slutade på en 22:a plats. Detta efter att ha tränat 2 gånger under hela sommaren.

  Jag och älsklingen efter målgång, totalt genomblöta av regnet men inte gör de nåt.

Efter en varm dusch och ombytte går vi för att kolla på det sista av utlotinigen av startnr. Var många som redan åkte hem och, så vid flera av priserna får dom ropa upp många nr innan någon kommer fram.
Till sist säger sista vinsten är 4 biobiljetter och att detta är sista nr som vinner. Tror ni jag blev glad när det var mitt startnr som dom roppade upp, brukar typ aldrig vinna något men kanske skall man stanna kvar och vara med p prisutdelningar och utlotningar i fortsätningen. Man kan ju ha tur ibland.

   Avslutade en redan bra dag med en bit mat på ett ställe som jag redan har glömt namnet på. Ligger några km från Kåseberga.


Jag klarade mig

I morse kom jag hem lagom till att det började regna, men villka underbara 10 km det blev. Bortset från värk i högerknä som gjorde att jag fick gå några km.
Vädret var helt underbart + 10 visade termometern när jag gav mig ut, himlen var vackert röd och jag fick även se regnbågen. Trotts att det inte regnade hos mig.

Detta får bli sista löppasset före helgens tur till Kåseberga, i morgon får det bli en PW för att hålla benen igång utan att riskera att det blir värre i knät.

Är inne på andra veckan av Jari´s utmaningFinn Formmen på Facebook och jag kan lova att jag har träningsvärk i mina ben. Kör styrke - upplägget då jag har min löpträning som vanligt 3 - 4 dagar veckan. Utöver detta så gör jag även mina KB övningar dagligen och 10-15 min med rockringen och den gillas skarpt :)

   Har läst om många som fått ont när dom använt sig av denna/liknande, men jag har nästan inte kännt någonting. Hade lite värk på 5 cm i svanken som försvann efter några dagar. Nu efter lite mer än en veckas "rockande" är det bara skönt och det känns lite som masage och det är ju aldrig fel;)


En underbar start på dagen!

Undrar varför jag inte gör detta oftare, är ju helt underbart att få springa när regnet vräker ner.
Tanken var kanske inte att springa i regnet, då jag väntade ut det lite i morse och visst slutade det regna. Åtminstone i 5 min, för så fort jag hade kommit ut på asfaltsvägen var det som om himlen öppnade sig. Det tog inte många meter innan jag var blöt rakt igenom kläderna. Funderade några sekunder på om jag skulle vända hem eller ej.

   Börjar bli mörkt ute nu på morgonen. Detta är ändå fotat under en gatulampa kl4,30

Som tur var så fortsatte jag och det blev totalt 10 km varav 8 av dom i ösregn. Men jag njöt av varje steg och av varje droppe som kom ner. Var en så underbar känsla att bara få springa och njuta, att bara vara.
Är nästan så jag hoppas på att det skall regna i morgon också när jag skall ut ;-)

   Hemma igen och inte en mm på mina kläder är torra, men vad gör väl det.

Tänkte försöka få in 2 pass till denna vecka innan helgens tur till Kåseberga med familjen. Skall bli kul att hela familjen skall springa i Kåseberga. Så jag hoppas för barnens skull att det inte regnar när dom skall springa.


Fler som skall springa lopp i helgen?

Helgen som gick

Har varit en intensiv helg på många sätt,den som gick. Fick in en heldel träning av olika slag.

Startade lördagsmorgonen med att ta cykeln till jobb, brukar alltid springa annars och ta en långrunda hem. Men denna gång blev det inte så. Skulle hämta mellan pojken som sovit hos farmor och farfar efter jobb. Så min plan var då även han ville springa lite att jag tar min långrunda ner och hämtar han, sedan springer/går vi tillsammans till jobb, för att sedan ta cykeln hem.
Något som grabben tyckte var helt okej.

Så totalt blev det 16 km på cykel innan jobb, på min gamla hederliga cykel som har hängt med i 22 år.
Så inget lyx här inte, växlarna la av för flera årsedan och tanken har funits där i många år att köpa en ny. Men då jag har lite krav så har jag inte hittat någon som faller mig i smak.
Vill ha 5 - 7 växlar, fotbroms och så skall den var stabill då jag har både barnstol och cykelvagn med mig oftast när jag är ute. 

Efter jobb fick jag ihop 14 km löpning, hade tänkt springa längre men då jag hade en tid att passa så fick jag nöja mig med dessa. 
Väl framme bjöds det på frukost, innan jag och grabben började att ta oss mot jobbet. Gick bättre än förväntat trotts regnet som kom. Det var inget som störde utan det var skönt fick jag reda på av sonen :) mammas pojk.
Såklart blev det även endel promenad mellan varven, men jag tror att vi sprang ca 1,5 km av dom 3 km som vi förflyttade oss. 
Blev även några turer ner i dikena för att plocka lite blommor. In på jobb och hämta hjälmarna för att sedan bege oss hem.

Väl hemma blev det till att fortsätta med bygget till våra djur som skulle komma på söndagen. Även söndagen ägnades åt att bygga och fixa det sista. När väl djuren kom var glädjen stor hos pojkarna, verkligen kul att se.

Har även kört på med mina kb övningar och infört några nya. Har haft sjukt ont i mina muskler och det är bara att inse. Jag älskar att ha träningsvärk, känns så underbart när man verkligen har fått kört igenom kroppen ocm man känner att man gett allt. Då tycker jag att värken som kommer efter är ett bar tecken på att jag lyckats. Vet att jag är lite konstig ;)


Ett brev med posten

Fick ett trevligt brev med posten i går. Tanken är att man skall använda den när man tränar, frågan är om jag kommer att göra det. Tror inte det om jag skall vara ärlig utan den kommer att användas vid andra tillfällen.


Jaha av någon anledning valde bliden att hamna på sniskan, trotts att den är ståenda i mitt arkiv. Jaja, ni får väl läggga huvudet åt sidan om ni vill se den ;-)

Har varit en helg med mycket träning, men mer om det i morgon. Nu skall jag vila mina trötta ben.

RSS 2.0