9 år
I går firade mannen och jag 9 år som gifta.
Så mycket firande blev det dock inte, då mannen jobbade sent och han skulle upp tidigt idag.
Men det blev lite gott i soffan med familjen till en film.


Galna ideér och midsommar firande

Måste börja med att säga att utan värdens bästa man, så skulle gårdagens galenskap inte gått att genomföra.

Midsommar helgen tillbringades med toppenvänner i Varberg. Kan inte förstå att vi endast har känt dom i två år, känns snarare som vi känt dom hela livet. Vi har samma tänkande även om dom inte delar mitt intresse för träning, så har vi alltid trevligt när vi ses. Vilket blir relativt ofta.

Fick även möjlihget att lära känna en ny familj, som även dom har samma tänk (vet inte hur det är med träningen ;-))
Vi åt gott, pratade och badade i badtunna. Alla barnen tyckte det var så kul, även våran stora kille som varit lite sjuk och inte vill bada.
Att det regnade till och från hela helgen hade ingen som helst betydelse, fast att vi satt ute.


Den galna ideén då.

På vägen upp till Varberg så kör man ju över Hallandsåsen och tanken har slagit mig flera gånger, men jag har inte delat med mig av den fören i fredags.
Då jag berättade för mannen att det hade varit häftigt att springa uppför åsen på den gamla E6:an.
En ide som han inte var sen att ställa upp på. Genom att släppa av mig och körra upp för att vänta på mig alltså. För springa tänkte han INTE göra.

Funderade mer och mer på det under helgen och på söndagen hade jag bestämt mig.
Jag skulle springa uppför, men även fortsätta och springa ner på andra sidan. Låter ju häftigare att säga att man sprungit över Hallandsåsen och inte bara uppför den.

Efter att ha ätit frukost och sagt hejdå till familjen, åkte vi en tur in om Gekås för att fylla på pojkarnas garderober.
Är helt galet vad dom har växt den senaste månaden.
Totalt blev det 1,5 h allt som allt innan vi köred vidare.

Regnade till och från hela tiden, men det fick mig inte på andra tanker.
Mannen körde in om och lämnade mig en bit upp på gamla E6:an, men jag valde att gå ner till början av backen för att starta där.
Kan säga att jag fick några konstiga blickar av damen som rastade sin hund, men det bjuder jag på. Kul att man kan göra någon glad :-)

Det var bara en liten bit som hade trottoar och sedan fick jag snällt springa längs med vägkanten.
Var en häftik känsla att ha den hårt trafikerade nya vägen så nära sig och ändå kunna springa så obehindrat. Visst kom det bilar och ibland även fort även på denna väg.

Sprang på i ett rent för högt tempo och efter ca 1 km fick jag sänka farten regält, hade sjukt svårt för att andas och salivet blev bara till slem som var omöjligt att svälja eller spotta ut.
Kom upp till övriga i familjen, som hade stannat på rastplatsen uppe på toppen. Tiden upp blev 22,40 Stack in om för ett snabbt hej och gav mig sedan iväg ner för den långa backen.

Blev lite obehagligt att springa längs med vägen där trafiken ut till motorvägen kör efter att ha pausat/tankat. Men det gick bra  och vägen ner var helt UNDERBAR.
Hade börjat regna ganska mycket men det var helt magsikt att springa där i skogen och jag njöt av varje steg.

Efter några km kom familjen ifatt mig och jag vinkade till dom att fortsätta. För detta var livet.

När det regnade som värst, blev jag om cyklad av en kille som glatt vinkade och gjorde tummen upp. Oj vilken kraft till benen det gav :-)

Vid 11 km stod failjen åter och väntade på mig, vi hade trott att det var här som backen slutade/började, men det lutade fortfarande så jag fortsatte. Insåg efter 500 m att dom började skylta för motorvägen igen och vinkade till mannen att vi skulle brytta.
Hade då kommit ner till plan väg och det var inte en backa att se.

Så totalt fick jag ihop 11,89 km på 1,05,?? En tid som jag är väldigt nöjd med med tanke på hur vägen såg ut. I bilen på väg hem kom tanken att någon gång även springa åt andra hållet.

Såhär dagen efter har jag ingen träningsvärk och det känns så otroligt bra i hela kroppen även om det tog emot i morse när vi var iväg och morgonsimmade.


Tog några kort påvägen ner, men jag vet inte hur jag skall få dom från telefonen in i datan, då dom inte ligger på SD-kortet.


Veckans träning

En dag sent, men här kommer förra veckans träning.

Måndag: Vila då jag var öm i rygg och höfter efter söndagens PW

Tisdag: Löpning 4,5 km  Simning 1,5 km Fortfarande öm i kroppen, med det känndes helt klart bättre efter dagens simning

Onsdag: Löpning 11 km i Torup´s backar, mer om detta pass längre ner. :-)

Torsdag: Vila

Fredag: Vila

Lördag: Löpning 10 km Malmömilen

Söndag: VilaBästa och roligaste passet denna vecka var helt klart backpasset i Torup, som Daniel bjudit med mig på. Tanken var att vi tillsammans i grupp skulle springa 500 höjdmeter.
Det blev många vänder upp och ner i backarna. Mikael hade satt i hop ett helt suveränt pass.
Synd bara att han skulle skada sig och vara tvungen att bryta.

Vet inte hur många höjdmeter jag fick ihop, då jag vid några tillfällen fick ta det lugnt eftersom axelen värkte rent förmycket.

Hade fått order att sluta träna om jag fick ont, men hur lätt är det? 

Så unde natten till torsdag blev det inte många timmars sömn, men det var det helt klart värt. Hoppas jag får möjlighet att följa med på fler pass på detta sätt. Är ju helt klart mycket roligare att springa i grupp och så är det svårare att maska :-)


Lördagen Malmö mil gick även det över förväntan.

Tanken var att jag skulle springa tillsammans med mannen, då vi detta år tillsammans skall köra Malmöklassikern. Strax före startskottet medelar mannen att jag kan/skall springa loppet i min takt och att vi ses i mål.
Kan det ha något att göra med att jag tyckte det gick för sakta när vi tränade i tisdags ;-)

Mannen kom i mål på 1,00,40 efter endast 4 löppass och det tycker jag verkligen var bra jobbat av han. Är grymt stolt över älsklingen.

Min egen tid blev 53,03 och även detta är jag nöjd med. Inte min bästa tid på milen. Men då jag startade långt bak och hade många att spring aom, så får det ända räknas som en bra tid.


Gör ett nytt försök.

Har varit tyst här på bloggen ett tag, avsakna av träning och noll energi att skriva för jag väl skylla på.
Har nu så smått kommit igång med träningen igen. Har fått order om att ta det lugnt och sluta så fort det gör ont i min axel.

Totalt har det denna vecka blivit 3,5 löppas (½ fick bli dom 5 km som jag hade hem från jobb igår)
Fick även till 3 timmar PW med bästaste J idag. Galet vad den mäniskan har fart i benen när hon går :-)

Nu är fötterna öma och några fina vattenblåser har det även blivit :-(  Blir till att ta det lugnt i kväll, tanken var att ev springa lite med mannen, men vi får se hur det blir med den saken.


Har även så smått börjat att träna på cyklingen till Malmö klassikern. Bjöd med mig mannen på Ringsjön runt föra helgen. Tog det lugnt och njöt INTE av det fina vädret.
Regn, hagel, värsta motvinden hela tiden och så lite sol mellan varven. Frös som f*n gjorde jag rent ut sagt och jag är så glad för att jag i sista stund plockade med mig mina längdskidevantar. Utan dom hade jag frusit fingrarna av mig.Jag och värdens bästa man innan start.

RSS 2.0