TejpadSå här fin blev jag idag efter att ha besökt Per på kiropraktorkliniken. Hoppas nu bara att detta skall bli bra så att jag kan börja springa igen.... 
Vill ju springa långpass och inte gå här och ha ont :-(

Prioritera

Inser att jag troligen aldrig kommer att tillhöra dom som springer snabbt på div lopp. 
Har rent försvårt för att prioritera löpningen före familjen och allt som oftast händer det att barnen kommer före träningen.

2 gånger redan denna vecka har jag valt att stanna kvar hemma på morgonen till förmån för att mysa med den pojk som har vaknat tidig och vill mysa.

I lördags var jag ombytt och klar för min planderade långrunda när minstiongen kom ner och ville följa med. Att det var fråga om långrunda, gjorde absolut ingenting för han kunde springa i sina vanliga skor, då han inte hade några springskor. 
Vi pratade lite fram och tillbaka och kom fram till att då var det bättre om jag cyklade, för då kunde han ju åka med. Tyvärr så kunde vi inte hitta cykelsittsen och vi fick inse att det inte kunde bli någon cykling.
Såg hur ledsen grabben blev och föreslog snabbt att vi kunde ju gå ner till jobb och direkt började han le igen.
Gick tillbaka med cyklen och gick in för att hänga tillbaka hjälmarna, när jag då vänder mig om ser jag CYKELSTOLEN överst på hyllan :-)

Så till både min och grabbens glädje, blir det cykling.
Vi tar en stor omväg till jobb och totalt blir det omkring 2 mil. Svänger in om till affären för att köpa lite frukost att äta på jobb.
Snacka om att vi hade en mysig förmiddag tillsamman och väl hemma igen gjorde mellan pojken klart för mig. Att nästa vecka skulle minsan han följa med och vi skulle cykla samma runda som vi gjorde idag.

Vet ju att det kommer en dag då barnen inte vill mysa och vara tillsammans med oss på samma sätt som nu, så därför kommer jag att sätta mys med dom före. Träna kan man ju alltid göra en annan gång, men tiden tillsammans med barnen får man ALDRIG mer igen.Min underbara familj  <3


Veckans träning

Tänkte köra igång med en ny kategori här på bloggen. Nämligen Veckans träning, lite kul att se vad och hur mycket träning man får in på en vecka.
Tänkte göra en sammanfatning varje söndag och ev också göra en liten plan för kommande vecka.
Får se hur det går.

Så denna vecka såg träningen ut såhär:

Måndag: Vila efter helgen i Göteborg.

Tisdag: Cykling 8 km och 1 250 m simnig

Onsdag: Vila (ingen tid till träning:-( )

Torsdag: Vila (barnen lediga)

Fredag: 2 000 m simning (barnen lediga)

Lördag: 2 mil cykling (minstingen med).

Söndag: 10,5 km löpning


Tycker jag har fått in en hel del träning, riktigt kul att komma igång med simning och cykling också.  Kommer ju att bli några cykel rundor nu i sommar och även endel simning.


Nästa vecka kommer det nog inte bli lika mycket träning. Är iväg torsdag till lördag, men skall försöka få in minst ett pass löpning under dom dagarna. Sedan har jag ju alltid cykelen uppe i tv-rummet som jag kan använda :-)

Nästan en vecka.

Det är nu en vacka sedan vi åkte upp till Göteborg för att springa varvet.

Tänkte göra en liten jämförelse mellan varvet 2011 och 2012, så som jag ser det :-)

2011:
Sprang varvet för första året och startade i grupp 16.
Detta var min 3:dje halvmara och jag hade som mål att komma runt 1,50
Sluttiden blev 1,49,14
Tyckte vet var lite folk i gruppen och det gick lätt att springa om.
Inte så många fartgalningar som försökte springa överen för att komma förbi.2012:
Detta blev då mitt 2:dra varv och tack vare min tid förra året fick jag starta i grupp 7.
Mycket mer trängsel längs hela banen, såg bara en lång svans av mäniskor både framför och bakom.
Nästan omöjligt att springa om, om man som jag inte tycker om att springa över folk. Tyvärr är det inte många som har dom problemen.
Träffade suppertrvliga LöparJanne utefter varvet, hur stor är den risken liksom :-) och fick extra energi efter en liten pratstund med han.
Hade pga minimalt med träning ingen specifik måltid, men runt 1,55 hade varit kul. Sluttid 1,56,12

Nu är frågan bara. Skall det bli ett varv 2013????


Tycker verkligen att varvet är en mycket trevlig tävling, men man kanske inte skall satsa på en bra tid, utan att njuta av loppet i stället.
Det var min plan för årets varv och det gjorde jag verkligen. Tyckte det var så kul att se alla barn som vill highfiva alla löpare som sprang förbi.
Vädret kan jag inte klaga på heller, utan det var toppen från början till slut.
Kom på en sak som inte var positivt och det var den vattenblåsa stor som en 5kr som jag fick underfoten och som gjorde att jag i 15 km sprang med foten fel, för att inte få så ont. När jag sedan försökte gå ordenkligt var foten inte alls med på noterna :-(

Kvällen avslutades på Liseberg med familjen, eller familjen hade varit där hela dagen det var bara jag som kom och gjorde dom sällskap. Fick en mysig runda med dottern och minstingen, där vi åkte massa karuseller på minstingen önskan.
Fick även lyssnat några låter Carolina af ugglas.


På söndagen var det sedan dax för barnen att springa.
Dottern startade i första gruppen och sprang sina 2,4 km på 14,27. sedan uppstod det tyvärr lite problem, då vi båda missförstod var vi skulle mötas någonstans.
Men jag måste varkligen berömma dottern som stannade kvar där hon trodde att vi skulle mötas och att det var jag som fick springa och leta. Hade nog varit omöjligt att hitta varandra om vi båda gått och lettat.

Mellangrabben sprang i sista loppet och då 1,2 km på tiden 7,29. Denna gång var hela familjen med och tittae och vi delade på oss, så att vi stod vid båda utgångarna och väntade, för att sedan mötas upp. Vilket var mycket smartare :-)

Dom två andra pojkarna fick såklart även dom springa, men inte så långt. Utan dom nöjde sig med minivarvet och deras 250 m.
Något som var precis lagom för storapojken, vars ben veck sig vid flera tillfällen och han ramlade raklång i gräset :-( Men han kämpade vidare och fick såklart sin medalj av stora syster när han kom imål.

Tycket det är så kul att se hur kul barnen tycker det är när vi alla i familjen är samlade och i väg. Det behöver inte vara så mycket, utan det räcker med det lilla.
På vägen hem undrade mellanpojken när han skulle springa nästa lopp. Så nu är frågan, villket lopp skall vi anmäla dom till? Funderar lite på Kåseberga, då det var ett så trevligt lopp.

Göteborgsvarvet 2012

I morgon är det dax för årets andra halvmara och även detta år blir det Göteborgsvarvet.
Hoppas på en tid någonstans mellan 1,50 - 1,55 men inser även att jag har tränat rent förlite för att komma in på en bra tid.

Återkommer med hur det gick, hur som helst så skalljag satsa på att ha KUL.

Fler som skall springa något lopp i helgen?

Backintervaller

Lyckades lura med mig dottern ut i gårkväll på lite backintervaller. Blev lite intervaller på vår väg till backen också, detta eftersom dottern inte är så pigg på att följa med ut.
Så det blev jogg och gång varannan lycktstolpe, det var kravet dottern hade för att följa med mig.
Men nästan halvväg´s gav hon upp och gick. Så jag fick snällt springa vidare till backen och börja springa intervallerna själv.
Efter ett tag kom dottern lunkande och fick faktiskt till 2 st intervaller upp för. Var väldiga protester när jag tyckte att hon kunde gå upp några också.

När jag var nästan klar med mina planerade intervaller, skickade jag dottern gåendes före så att jag kunde springa ikapp henne. Men jag bestämde mig för att köra några extra vändor i ett högre tempo bara för att se om kroppen orkade och det gjorde den. Utan några större problem, så nu hoppas jag att jag är bättre förbered inför helgens halvmara i Göteborg än var jag var vid den i Trelleborg.

Var lite ovant att springa på kvällen, är ju inte något som jag har gjort så ofta den senaste tiden, utan det har varit upp med tuppen och iväg. Så det var stumma och trötta ben som följde med mig runt, men trotts detta så gick passet bättre än jag hoppats på.
Tror mycket av det beror på att jag inte behövde springa själv så jag får försöka få med mig dottern eller mannen ut fler gånger.
Mannen behöver ju komma igång med sin träning nu när han både skall göra Malmö klassikern och så då Malmö triathlon, som han ännu inte vet om :-)

Planerar nu för att försöka få in ett lugnare återhämtningspass i morgon eller på torsdag.


Har idag även varit iväg och blivit klipp, så nöjd. Kan verkligen rekomendera Marie på Hair moment i Svedala. Så duktig och trevlig. Kan helt klart tänka mig att gå dit igen. Jag som inte har varit hos frisör och klipt mig på flera år, utan har fixat det själv hemma.

Tokiga ideér

Det är inte bra att ha lite tid över och då hamna vid datan.
Såg via en sida jag är medlem i på nätet att man som medlam, fick rabatt på anmälningsavgiften till Malmö triathlon.

Så nu har jag anmält både mig och mannen till sprint klassen :-)
Vi har ju trots allt pratat om att någon gång köra ett Triathlon och nu ar det väl på tiden. Eller hur :-)

Får hoppas att han tycker det också.
Tror jag skall göra något av detta och ge han i födelsedagspresent. Visst låter det som en bra ide.

Blir att fundera och fixa lite så blir nog detta hur bra som helst. Tur att man är gift med värdens bästa man, som gillar tokiga ideér.


Första ½ maran i år

Då var årets första halvmara avklarad och precis som förra året så blev det Sydkustloppet i Trelleborg.
Gillar skarpt deras bana, planeringen och att det inte är ett så stort lopp. Tycker om den lite mysiga stämningen som är före och efter loppet.

I år hade jag ingen plan att komma in under någon bestämd tid, men hoppades såklart på någonstans runt 1,55
Skadan och avsaknaden av löpning hade såklart satt sina spår. Precis som behandlingen att få rätt på alla små skavanker jag dragit på mig under åren.

Var påväg att geupp och bryta vid flera tillfällen. Bla pga att jag fick ont i både benhinnor, knä och även svårt att andas. Men jag kämpade och tvingade mig igenom och är nöjd med tiden jag fick.
Inte långt ifrån min planerade 1,56,??

På kvällen blev det även i år ett mycket trevligt After run party, nere på tre lyktor i Trelleborg. 


Nu planeras det framåt till helgen i Göteborg, då årets andra halvmara skall springas. Hoppas att jag får till några fler träningspass innan. 
Är ju asfalt hela vägen och det är inte min favorit att springa på.

På söndagen kommer ju även barnen att springa, så då blir det till att heja på dom :-) Hoppas att vädret är med oss även då.   


RSS 2.0