Jag behöver rutiner

Det som behövs för att jag skall hålla igång min träning är rutiner. Inser det nu när jag äntligen börjar få in mina pass som jag tänkt mig.
2 löppass på 3 dagar så man får nog säga, äntligen så börjar jag komma i gång med träningen igen efter allt som varit. Har som mål att springa 4 gånger i veckan, som jag gjort tidigare i år.

Dagens pass blev lite av en gott och blandt kompott. 2 km uppvärmning, följt av intervaller, högaknä och benspark. Efter det blev det lite tempo och fokus på backar, 1 km nerjogg . Totalt blev det 11 km på under timmen, vilket känns helt okej.
Möte även min nyfunna löparvän när jag var påväg hem igen. Lite kul då jag inte sprungit denna vägen på länge och igentligen inte hade tänkt göra det idag heller. Men ibland springer benen på helt andra vägar än vad jag först planerat ;-) Bara att hänga med och gilla läget ;-)

Skall även försöka få in lite mer styrketräning igen, har varit lite dålig på det och "glömmer" allt som oftast den. Så jag tänkte köra igång med KB svingarna igen och köra 100 - 200 st om dagen under juli månad. Sedan får det bli lite blandade övningar beroende på tid och ork.
Är ju lite mer att fixa med under sommaren och barnen vill hitta på så mycket.
Lite cykling kommer det såklart att bli och då har jag ju tre barn med mig. 1 i stolen på pakethållaren och 2 i cykelvagnen, så då får jag jobba.


Ny vecka med nytt träningsprogram

Ja, då var midsommarhelgen slut och det är återigen till baka till vardagen. Lite skönt att komma in i rutinerna igen, om än bara för en kort tid. Är ju sommar nu och då kan allt hända :-)

Fick till ett långpass på lördagsmorgonen precis som jag planerade. var så skönt att vara ute och springa när man var helt ensam på vägarna. Provade att springa på nästan baran nya vägar och det var riktigt kul, fick även in några riktigar uppförsbackar under vägens gång. Totalt blev det 21 km och det kändes så bra i kroppen när jag kom hem.
Restan av lördagen tillbringades med barnen i trädgården och lite fix ute.

I dag startade jag mitt nya träningsprogram för att lyckas ta mig runt Lidingöloppet i september, har ännu inte helt bestämt mig för villken eller om jag skall ha någon tid som mål.
Dagens pass blev backintervaller med inslag av olika benövningar mellan varje intervall, riktigt roligt och jobbigt.
Men självklart så startade jag med uppvärmning, ca 10 min det var vad det tog att springa till backen som jag tänkte genomföra dagens pass i.
Sedan blev det 3 intervaller där jag avslutade varje med 20 st knäböj, fortsatte sedan med 3 nya intervaller men denna gång var det 10 st utfall per ben som fick avsluta varje.
1,5 min paus och sedan följde 3 nya intervaller med jägaravilla som avslut, den först på 50 sek 2:an på 80 sek och den sista på 120 sek. Avslutade med 3 intervaller i maxfart utan något efter, sedan blev det 10 min nerjogg


För att inte missa något i minna intervaller så fuskade jag lite och skrev i handen vad jag skulle göra. Ända så missade jag den första pausen, hur man nu kan missa en paus??? Måste verkligen tycka om att springa ;-)

Återstår att se hur jag känner mig i mina ben i morgon, var ett tufft pass, men samtidigt väldigt roligt. Kommer säkerligen att köra detta igen, men inte varje vecka, måsta komma upp i längre distanser också så det är något jag måste satsa på nu.Inte lätt att fota när man sitter i jägarvilla.


GLAD MIDSOMMAR

ÖNSKAR ER ALLA EN

HELT UNDERBAR

MIDSOMMAR
Själv startade jag dagen med morgonpromenad. Kunde inte sova och varför ligga kvar i sängen och inte ha nägon ro i kroppen.
Så efter lite mer än 1 timmes promenad så känndes kroppen på topp och i em skall vi till underbara vänner för att fira midsommar. Skall bli så trevligt och kul.

I morgon skall jag försöka komma i väg till jobb hyfsat tidigt för att sedan få till en långrunda med mina löpparskor. LÄNGTAR men först så skall vi fira midsommar.


Malmömilen

Oj vad tiden har gått, har inte vetat vad jag skall skriva om riktigt, då jag inte har kunnat träna som jag brukar eller vill.

Hade planerat att köra ett långpass i lördag´s men något fick mig att tänka om på fredagkväll. Istället blev det att jag efteranmälde mig till Malmömilen som gick på lördag em.
Riktigt kul.
Träffade en av mammorna som var med och sprang morsdagloppet i Falsterbo, så det blev en massa snack med henne´.
Bestämde att vi skulle springa loppet tillsammans och det var riktigt kul. Såg ju loppet som ett träningspass och hade inga lrav eller förväntningar på tiden.
Hoppades bara att benet skulle hålla och inte göra ont. Något som det inte gorde eller gör :-).

Efter lite strull med tidtagningen och fel på min tid så har jag nu äntligen fått min tid för loppet 52,01 helt okej för ett träningspass.

Nu planerar jag för att komma igång med min träning till Lidingöloppet och för att få in många mil i kroppen. Kan om jag har tur få till ett pass i skogen i morgon kväll. Återstår att se.

Saknar min löpning

Trode helt ärligt att man inte kunde sakna träningen så mycket som jag gör nu, eller det är löpningen som jag saknar. Träna kan jag ju göra så länge jag inte springer, för då får jag så sjukt ont i beet. Är lite mer än en vecka sedan jag sprang sist och dom dagarna jag har testat att sptinga efter/med barnen kommmer jag inte många meter fören smärtan är enorm :-((

Så jag får nöja mig med promenad, cykling och inlines som konditionsträning. Tyvärr har jag ingen bra tekning för inline och nerför är ju hur otäkt som helst att åka, tycker inte om det.
Cykla går bra så länge jag inte har alla barnen med mig i cykelvagnen, för då klrar jag inte att cykla uppför bakarna utan att det gör ont.
Så gå är det som funkar bäst, men hur kul är det.

Har börjat köra på mer med styrkertäningem och har även utökat familjen med en ny KB på 16 kg. Är nu riktigt jobbigt att köra svingen och jag klara 2 x 50 st, med en bra teknink. Så nu har jag lite att jobba med.
Har även börjat köra lite andra KB övningar med mina lättare Kb och det känns verkligen. Finns risk för träningsvärk i morgon :-)

Stressfraktur

Troligen är det en stressfraktur i smalbenet som orsaker min smärta när jag springer.
Testade i går att köra lite inline och det kändes hur bra som helst. Men så fort jag inte tänker mig för och börjar att springa och busa med barnen så kommer smärtan direkt.

Så det blir till att hitta någon form av alternativ träning så att jag kan hålla konditionen och benen på topp.
Har inte något lopp inplanerat fören i Augusti, så jag kan ta det lite lugnare nu någon vecka för att sedan öka igen.
Vill verkligen inte sluta med löpningen, då detta är så kul.

RSS 2.0