Lite funderingar såhär när barnen är sjuka

Att ha sjuka barn tar hårt på krafterna, att man sen glömmer hur jobbit och tuft man haft det tidigare gör att man funderar på HUR man igentligen orkade att ha det såhär i SÅ MÅNGA ÅR.
Så just nu är jag väldigt stolt över mannen och mig själv som klarade det många inte skulle ha gjort.
Har ju sett rent förmånga familjer som har gått skilda väger, då det har blivit jobbigt och oftast skylls det på att någon/några av barnen har haft behov av exrta hjälp.
Men det köpper jag inte, man kan om man vill.

Funderar mer på hur det känns den dagen som barnen får reda på att det var pga dom som föräldrarna separerade.
Hur mår man som barn/vuxen efter att ha fått reda på en sådans sak???

Visst är det tufft att ha barn med särskilda behov, men kom inte och säg att det är pga allt jobb med dom som gör att föräldrar väljer att separera. Utan det är endast en dålig ursäkt på att slippa ta tjuren vi hornen och göra det enkelt för sig.Livet är inte enkelt och kommer aldrig att bli det heller, MEN du kan påverka det med dina val.

Jag är stolt över mina val och livet som jag har med min familj. Visst hade allt varit så mycket enklare OM INTE...... men nu är livet som det är och jag vill inte ändar på det.
Älskar min man och våra 4 underbara barn överallt annat.


Man kan/ska inte lita på allt man ser!!!

Precis som vanligt kollade jag termometern när jag gick upp + 7 kändes helt okej och nästan lite varm, då vi ända är inne i slutet av oktobermånad.

Men OOOOJJJJJ så fel jag hade.

Var inte det minsta varm, utan snarare tvärt om. Blåste småspik och självklart var det motvind direkt.

Tog en snabb fundrare och det blev lite bakintervaller, med 2 km uppvärmning och nerjogg. Trotts det kalla och blåsiga vädret så var det ända skönt att få kommit ut och sprungit lite.

Har äntligen börat komma ur min svacka och veckan som gick fick jag in 3 löppass, 1 PW och 1 ultrashopingpass på gekås ;-).
Fick tag i yoga mattorna som vi skall ha på golvet i vår träningshörna på ovanvåningen, känns lite onödigt att skrapa och förstöra trägolvet mer än nödvändigt.

Så nu kan jag med gott samvete vara med familjen och se på Disney filmen på fredag - söndag kväll. Då jag kan träna samtidigt, har liksom inte så mycket ut av att se på tv utan tycker snarare att det är jobbigt och blir bara frustrerad av att sitta där.


Mål

Inser att jag behöver ha ett mål med min träning för att inte hoppas över mina pass.
Då jag bara har ett lopp inplanerat i år och på endast 7 km, känns det inte som något jag behöver träna så mycket för.
När vadret och underlag har stor betydelse för om det kommer gå att springa eller inte så känns det lite som att det inte har så stor betydelse om jag tränar eller inte.

Mycket dumt att tänka så, jag vet.

Kanske är det dax att planera frammåt till nästa års lopp istället.
Vad har jag för tidsmål på Göteborgsvarvet och Jubileumsmaran i Stockholm. I Göteborg vill jag så klart få en bättre tid än i år, även om det var pers och jag klarade mitt tids mål med 46 sek.
Frågan är bara hur mycket vågar man sänka tiden utan att det för den skull känns som en omöjlighet??
Skall man ha flera mål på samma lopp??

Får ta mig en fundrara på det och kolla efter vad jag kan hitta för program att springa efter. Brukar aldrig följa ett till punkt och prika utan ändrar om så att det passar mig. Kanske skall jag satsa lite mer på intervaller och tempo??? Tål att tänkas på

I dag var det + 2,6

men inte var det varmt ute för det.
Tyckte det var skönare i fredags fast det var nästan -5,  idag var det mer vind och den var riktigt kall.
Lyckades inte få upp värmen helt om armarn, utan småfrös lite hela tiden.
Lyckades ändå få ihop 11 km, genom att springa gata upp och gata ner i byn. Vill inte springa på samma vägar varje gång. Även om det inte är så många uppe/ute mellan 04,00 och 06,00 då jag springer. Så tycker jag det ändå känns bättre att variera sig lite.

Mitt planerade långpass i går försvann till mys med minstingen i stället, mycket roligare ;-) 
Var ju riktigt kallt i går, precis som i lördags men det är kläder efter väder som gäller. Skall bara få fram alla vinterkläder, som ligger nerpackade lite överallt. Måste försöka få någon form av system på det till nästa år. Förslag någon????


Nu skall jag sätta mig och fortsätta "läsa" :-)

- 4,5

ÄNTLIGEN så börjar det bli lite kallare, njuter riktigt när jag ger mig ut på morgonen. 
Fick i går in mitt första löppas på nästan 2 veckor, 11 km blev det totalt och det var helt underbart. Trodde inte att det skulle var så kallt som det var. Men så går det när man ser fel på termomertern :-)

I morse var det bara -3,6 men det var underbart att få till en långpromenad före jobb. Blev tillslut nästan 90 min och det var friskt och skönt i luften. Lite dimma här och var också.

Har även cyklat lite med stora pojken som har varit på kalas. Jösses säger jag bara, jag är inte hemma den dag det blir barnkalas här ;-)

Hoppas på att komma upp tidigt i morgon, så att det kan bli ett långpass, var några veckor sedan sist så det skulle vara kul.

Vilken grej

Var med om en kul grej i helgen.

På lördagen blev det ett besök på Stadium+ som öpnade i Malmö för någon vecka sedan.
Var hur stort som helst, så jag hade inte tid att kolla i hela affären.
När jag stod och kollade på att par byxor kom det fram en kille och undrade om jag jobbade där.
Han tyckte jag såg så sportig ut, så jag såg ut att jobba där, tyckte han (KUL).

Ville ändå försöka hjälpa han om jag kunde och det gick bra, då han var på jakt efter ett par löppartights. Var inte lätt att hitta och inte fanns det många att välja på heller.
Men efter lite prat så var han nöjd och skulle prova, dom 2 par som vi hittade.
När jag sedan står i kassa kommer han än en gång fram och frågar, villka av dom 2 som jag skulle ha valt och varför. Den enda skillnad som han upplevde var att det på den ena paret fanns reflex.
Så valet var ju lätt, dom med reflex då det behövs nu. Det var även dom han hade tänkt ta.

Kan säga det att hon i kassan inte så direkt glad ut, när det var mig han frågade om hjälp och inte hon. :-)
Men det var riktigt kul att kunna hjälpa någon annan, när jag tycker det är så kul själv med löpning.


Med löpningen går det inge vidare, har inte sprungit på en vecka nu och det kommer nog inte bli så mycket denna vecka heller. Känner mig helt orkeslös i kroppen och huvudet värker nästan konstant .
Så det får bli morgonpromenader med hunden i stället och det är riktigt mysigt. Är kul att ha någon att "prata" med när jag är ute, även om jag inte får så mycket till svar tillbaka ;-) 

Bästa starten på dagen

Dagen började på att riktigt bra sätt i dag.

Blev "väckt" vacker sång av min underbara familj.Morgonmys med mina goooaaa pojkar.Presenten från underbaraste dottern.Världens bästa man med fikabrickan.Halsont

I 2 dagar har jag nu fått hoppa över min löpning pga att jag har haft ont i halsen. I morse tänkte jag ta en morgonpromenad i stället för löpningen, men fick snällt hoppa över den då 2 av barnen inte ville sova. När dom väl somnade var klockan rent för mycket.

Så nu hoppas jag på att halsen och barnen är på min sida i morgon, så att jag kan komma ut då i stället. För på fredag lär jag inte få sticka iväg på morgonen, för då vill barnen och mannen väcka mig. Så "frukost" på sängen är vad som väntar å :-)


Nä nu skall jag försöka få till lite styrketräning, mellan allt bus med barnen.

10

Ny härlig vecka och vi är nu inne i oktober månad.

Startade dagen/veckan med 10 km löpning i ett helt okej tempo. Detta var första löppasset efter lLidingöloppet föra helgen och benen känns helt återstälda-. Har inte ont någonstans och det är jag tacksam för. Värken på utsidalår är även det borta.

Frågan är nu hur jag skall gå vidare med löpningen.
Ta det lugnt eller lägga in fler intervaller/backpass. Någon som har förslag?

Har ju inte något mer lopp inplanerat fören Sylvesterloppet på nyårsaffton. Det är sista loppet i Trelleborgsklassikern, så det måste jag bara springa :-)

Nästa år väntar Göteborgsvarvet, Jubileumsmarathon i Stockholm som är bestämt nu. Har såklart även andra lopp som jag planerar att springa.


RSS 2.0