Vecka 17

Kan inte förstå att det redan är torsdag och att även denna vecka snart är slut.
Kom hem ifrån vår påsksemester i helgen och vet inte riktigt var tiden har tagit vägen.
Har fått till 2 st löppass denna vecka och på lördag är det tid för första loppet för detta år. Först ut är Sydkustloppet i Trelleborg som är en halvmara och på kvällen blir det after run party. Skall bli riktigt kul att gå på :-)
Är ju valborg denna dag, så det känns lite tråkigt att inte vara med familjen. Men så blir det i bland.

Tänkte försöka skriva ihop ett inlägg om vår semester men det får bli senare hinner inte nu.En underbar löpptur i ett helt underbart väder.


Gör som barnen.......

......... och tar påsklov.

Kommer vara tyst här på bloggen nu under påskveckan. Vill passa på och vara så mycket det bara går med familjen. Tiden går så fort och barnen bara växer och växer.

Tänkte att vi kunde ha en liten frågestund så länge.
Så är det något som ni undrar över så ställ en fråga eller flera i en kommentar till detta inlägg. Så svarar jag i ett inlägg efter ledigheten.
Om det nu blir några frågor :-).

Så tills nästa gång önskar jag er alla en riktigt

GLAD PÅSK


Föreläsning med Jonas Colting

Var ju på föreläsning med mannen i tisdag´s kväll och jag kan verkligen varmt rekomendera er att gå och lyssna på den om ni får möjlighet till det. Nu var detta tydligen den sista inplanerade föreläsningen för denna gång. Men jag hoppas verkligen att det kommer fler tillfällen att få gå och lyssna på Jonas. 

Jonas hade en helt otrolig inlevelse i det han berättade och gick verkligen in i att förmedla sina kunskaper och gjorde det på ett mycket bra sätt. Många skratt blev det också under kvällen.
Vi var nog många som gick där ifrån med en helt annan syn på kost och träning.

Jonas hade delat upp föreläsningen i tre olika kategorier/delar och efter varje del blev det fika och frågestund.
Var kul att hör dom andra deltagarnas tankar och funderingar runt det som Jonas berättade om. Vi var många med helt olika bakgrunder, men detta var något som vi alla hade gemensamt, intresset för träning och kost.

Föreläsningen pågick i ca 4 timmar och den tiden bara rusade iväg. Jag personligen skulle lätt kunna sitta där fler timmar och lyssna, för så intressant och givande var det.
Nu är vi väldigt intresserad av bra och näringsrik mat i vår familj, vilket gjorde att vi verkligen lyssnade och tog till oss av det som Jonas sa.
Blev några A-4 sidor med antekningar som mannen skrev undertiden :-)

Har man ingen möjlighet att gå på en föreläsning, så finns ju alltid Jonas böker att köpa. Även dom kan jag rekomendera. Läste hans senaste bok "Den nakna hälsan" på bara några dagar och har även testat några av recepten som fanns med i den.
Något som gick hem hos barnen var bananpannkakorna, som gick åt som smör i solen :-)

Efter föreläsningen passde vi på att ställa några egna frågor till Jonas.
Tyckte det var så kul att han själv stod och tog i mot oss när vi kom. Tog alla i hand och hälsade, inte varje gång man ser det på en föreläsning och vi har varit på endel :-)


Självklart så måste man ju ha en bild på sig och sin förebild

.


Bra start på veckan......

Dagen i går startade på bästa tänkvara sätt, upp vid halv 5 för att ge mig ut på veckans första träningspass.
På programet stod det 4 x 4 km intervaller med 5 min LL mellan. 10 min uppvärmnng och 5 min nerjogg.

Var en helt underbar morgon och passet flött på bra, gjorde en liten miss på den andra intervallen och körde 5 km istället för 4 km. Inte konstigt att jag tyckte den var jobbig :-)

Vid 19 km kom jag till en grym uppförsbake och precis före slutet kände jag hur all energi tog slut och jag blev tyvärr tvungen att gå en liten bit. Bara gilla läget och på igen.
När jag väl var hemma igen så visade klockan 22 km på 2 timmar och 8 min. Vilken jag tycker är helt ok med tanke på att jag var helt energi lös dom sista 3 km.

Tyvärr så fortsatte dagen inte i samma glada anda, utan på em blev det en tur til vårdcentralen för att sedan åka vidare till barnakuten med äldsta pojken.
Vi fick ett helt underbart bemötande på båda ställena och personalen var (nästan alla) snälla och goa mot oss/sonen.
Fanns inte så mycket att göra att saknen nu utan vi får avvakta till efter påsk för att se hur allt har utvecklat sig. Hoppas såklart att vi inte behöver åka in igen, för då blir det en relativt stor op. Något som varken vi eller kirurgen ville. Var samma goa kirurg som vi har haft kontakt med under alla åren så vi vet verkligen var vi har varandra och det är inget som görs i onödan inte. Sådana läkare gillar vi :-)

I dag har det inte blivit någon löpning men ett pass styrketräning hans det med i morse. I kväll är det föreläsning med av en person som jag ser som en förebild. Skall bli så kul att få lyssna på vad han har att säga.
Återkommer om hur det var.


Storm

Hörde en regält smäll i går under stormen. Var ingen rolig syn som mötte mig när jag kollade efter vad det var för något som hänt.
Är bara tacksam över att barnen han komma in innan detta hände. Dom var ute en liten stund och kom typ in 5 min före det brakade till.
Är det det som är ande/ängla vakt??

Blev en tur till baded i dag som vanligt på lördagar, men nu kommer det inte att bli fler gånger under april månad. Har så mycke annat som vi skall göra under helgerna så tiden räker helt enkelt inte till.
Blev totalt 1 km simning, men ingen löpning. Den får vänta tills i morgon, tog en välbehövlig sovmorgon i morse.
Har så klart gjort mina 100 kb sving nu under kvällen. Vet inte om jag skall öka på med några stycken, istället för att köpa en tyngre kb nu.
Hmm får fundera en stund till, hittar jag en för ett bra pria så slår jag såklart till, men annars så väntar jag nog. 

Önskar er en underbar lördag.

10 jobbiga km

Trotsade vinden i morse och gav mig ut på ett sk formtest pass. 10 km så fort som möjligt.
Kan ju erkänna att det gick allt annat än fort i dag. Kvittade nästan vart jag sprang så nog tusan hade jag motvind, om inte rakt frammifrån så från sidan.
Så tiden är väl inte något att skrytta med 54,48 tror jag klockan stannade på, men jag genomförde passet trots att jag flera gånger ville ge upp och gå hem.
Bara en sådan sak gör att åtminstone jag blir mentalt starkare tills nästa gång.

Har även grym träningsvärk i skinkorna och baksida lår, kan knappt sitta så ont det gör. Bara att härdas ut och gilla läget.

I morgon blir det lite lugnare löpning på morgonen till jobbet och så simning efter det. Tror inte jag kommer simma lika långt som förra veckan då det blev totalt 2 km. Brukar nöja mig med 1 km annars. Men det var så skönt och nästan helt folktomt i basängen, så jag kunde bara inte sluta.

Träningsvärk

Ajajaj. Har en helt otrolig tränngsvärk i överkroppen idag.

Körde lite blandad träning igår. Hade igentligen tänkt springa, men halsen värkte när jag vaknade så jag hoppade löppasset.

I stället blev det mina 100 svingar med 12 kg kb.
Armhävningar med en hand på ketlebellen 2 x 10 på var sida,
knäböj med 12 kg kb mot bröstet 2 x 10 st.
Hantelrodd med kb 1 x 10 med 8 kg och 2 x 10 med 12 kg.
Axelpress 3 x 10 med 3 kg hantel,
trisepspress 3 x 10 med 3 kg hantel.
Avslutade med vanliga och sidoplankor 2 x 1 min per sida.

Har även en "fjäder" som man skall böja och den försöker jag få in minst 30 st per dag.
Känns riktigt bra att få komma igång med lite allternativ träning till löpningen, lite muskler är ju inte helt fel :)


Hade tänkt att springa i dag på morgonen men återigen så protesterade halsen, men det börjar ge med sig nu. Så om allt går som planerat så springer jag i morgon istället.


Är det min (o)tur nu???

Dottern har varit hemma i från skolan en vecka nu pga hosta och feber. I slutet av förra veckan började även alla pojkarna få mer eller mindre feber, hosta och bli snuvuga. Så i helgen blev det då mannens tur att känna av hostan och även lite feber.
I går vaknade jag som vanligt med minimini lite ont i halsen, har ju haft det dom senaste veckorna när ajg vaknat, men det brukar gå över efter någon timme. Men inte denna gången.

Körde ändå mitt måndagspass med löpning, men i ett mycket lugnare tempo än planerat. Passet bestod av intervaller på 3 x 4km men 5 min LL mellan varje. Startade och avslutade med 10 min uppvärmning och 5 min nerjogg.

Väl hemma igen körde jag även mina 100 st kb sving. Är ju med och kör 100 kb sving om dagen med Olga. Testade i fredag´s att köra med 8 kg men det var rent för lätt. Så efter simningen i lördag´s så körde vi in om rusta för att få tag på en 12 kg där. Vilken skilnad, kommer säkert att behöva en tyngre längre fram men nu har jag tid på min att leta efter en som inte är allt för dyr.

                          

                                                    Jag och min 8 kg kb

Tips på var man kan köpa ketlebells till bra pris mottages.

RSS 2.0