Ajajaj

Gårdagens pass fick jag snällt hoppa över, detta då minsingen vaknade när jag gjorde mig i ordning och inte ville villa hos pappa. Gjorde flera försök att komma ifrån under den närmsta timmen, men alla misslyckades totalt då grabben varje gång tittade upp på mig och sa vila mammas axel.
Så det var bara till att snällt stanna kvar i sängen och glömma dagens pass.

Blev lite jäkt och stress på fm då dottern skulle iväg på camp in camp med scouterna. Trodde vi låg bra till med tiden, med det gjorde vi alltså inte.
Dottern var tvungen att bytta till en större skjorta och då fick hon såklart även sy över märkena från den gamla. Så undertiden hon syde, så sprätte jag och fixade med frukost till övriga i familjen.
Men nu är hon iväg och har så varit i en dag, pojkarna saknar sin syster och har frågat efter henne flera gånger redan. Så vi får väl ta en dag och cykla upp till dom, tur att det inte är så långt till där dom är.

Tänkte idag köra passet som jag missade i går, men det gick inte riktigt som jag tänkt.
Kom iväg bra och började med 10 min uppvärmning. Redan där kände jag att det stramade och gjorde ont i benet, på ett sätt som det inte brukar. Körde på med lite fartlek och tänkte se om det onda gav med sig lite. Men det gjorde det såklart inte.
Så jag vänder hemåt och kör lite tempo i dom backar som jag skall över. Känns lite bättre i benet när jag kommer hem, men inte helt ok.
Så när jag väl kommer in kör jag ett pass med styrketräning i stället. 
Känner mig skönt trött i kroppen nu och hoppas på fin träningsvärk i morgon. Hoppas även att det onda i benet ger med sig under dagen, så att jag kan få till ett långpass i helgen. Ååå vad jag vill tillbaka hit igen, här är perfekt att vara när som på året. Underbara spår att springa åka i när det är minusgrader, snön finns där så länge det är kallt och spåren är perfekt underhållna. När det inte finns snö, så kan man välja mellan flera olika slingor i skogen att springa. 
 

Ny träningskompis :-)

Startade denna underbara morgon med ett intervallpass med inslag av styrka.
Passet bestod av tre intervallblock med både löpning och styrkeövningar.

Men först började jag med 10 min uppvärming sedan blev det tid för intervallblock 1 som bestod av 30, 60 & 90 sek tempo, 30 sek joggvila mellan första och andra intervallen.
Strykeblock 1 direkt efter bestod av 30 st benböj, 30 st armhävningar och 30 st crunches

Direkt på intervallblock 2 som bestod av 45, 90 & 120 sek tempo, även här med joggvila mellan första och andra. Nu började det bli jobbigt.
Styrkeblocket bestod av 30 st utfall, 30 st dips och 30 st omvända crunches.

Som om det inte räkte med detta så var det nu dax för det sista blocket.
30, 60 & 90 sek tempo med joggvila mellan första och andra. Kan lova att det inte gick fort dom sista 90 sekunderna. 
Styrkeblocket bestod av plankor vanliga och åt varje sida, ajajaj min mage. 

på vägen hem kom jag på att jag hade ju tänkt köra backintervaller idag, så det fick det ju också bli. Sprang förbi min favobacke och körde 5 vändor upp och ner. Inte så mycket fart, utan försökte tänka mer på tekniken. Den behövs det ju också jobbas på/med ;-)

Njöt av min nerjoggning och bara på vägen hem.

Min nya träningskompis då.
Jo det är mellan pojken som har börjat vissa intresse för att springa. Efter att barnen fick springa loppen i Göteborg i våras, så har han regelbundet frågat när han skall få springa nästa lopp. Han tyckte det var så kul.
Så när mannen och jag nu skall till Kåseberga och springa så var det ju självklart att även barnen skulle få följa med och springa även dom.
Har varit i kontakt med dom som har hand om loppet och det är okej att även stora pojken som är i behov av rullstol ibland följer med och att vi hjälper han. Mycket bra kontakt har jag haft med dom.

Så när vi berättade detta för barnen var mellanpojkens första kommentar: Nu måste jag träna, får jag springa med dig mamma?.
Så nu i dag körde vi vårt första pass tillsammans :-) blev ca 1,5 km med jogg och gång blandat. Men oj vad duktig han var. Inte en enda gång gnälde han över att det var varmt, jobbigt eller att han var trött. Var även så att jag fick bromsa han ibland när han drog iväg. 
Vill ju inte att han skall köra slut på sig diretkt, vet ju själv hur lätt det är att ge allt för att sedan inte springa igen på LÄNGE. Det var så jag gjorde när jag började för och slutade lika snabbt med löpningen för några år sedan.

Väl hemma igen får jag besked om att i morgon springer vi igen mamma ;-)

Får se hur vi kan lösa det rent praktiskt, imorgon lämnar vi stora syster på scoutläger i 10 dagar, men det skall väl ordna sig på någotsätt. Om inte annat så får vi springa på kvällen när mannen har kommit hem från jobb.

 
I morgon tänkte jag även försöka få till ett pass själv på runt 10-15 km får se hur det går. Känns så skönt att äntligen ha börjat komma in i träningen igen och få lite rutin och ordning på passen.

Helgens långpass

Ny härlig vecka.

Hade ju tänkt springa långpass på lördagen, då det var den dagen som funkade bäst för oss.
Men med tanke på vädret när klockan ringde, så kändes det inte särskilt motiverande att ge sig ut och springa 2 - 3 timmar. Retade mig endel då jag troligen inte skulle få till mitt planerade pass denna helsg. Så istället blev det en tur med cykelen ner tïll byn för att handla det som saknades till dagens kakbak.

Efter frukost gjorde mannen sig i ordning för sin heldag på auktion.

Dottern sätterigån och fixar med tårtbottnarna, medan pojkarna hjälper mig med att blanda till kokostopparna. Hela baket är klart betydligt snabbare än vi tänkt och vi hade såklart tänkt att mysa till det löite på kvällen med en film. Så blev det inte riktigt, tv och dvd-spelaren ville inte samarbeta och hittade inte varandra. Så där fick vi tänka om lite. Fick ända en trevlig lördagkväll, mannen kom hem tidigare än vi hade räknat med och hade flera roliga saker med sig hem.

När vi sedan skall gå och lägga oss, säger mannen till mig att om jag vill så kan jag ta och springa i morgon istället nu när jag inte kom iväg i morse.
Snacka om att han förstår mig och hur bra jag mår av att få komma ut på min träning.

Så det blev ett långpass i helgen ända även om det nu inte blev på lördagen som först var planerat.
Fick ihop 27,5 km och det var helt underbart. Jag njöt av varje steg som jag tog och hade nog kunnat fortsätta en stund till, men jag hade som plan att inte springa mer än 3 timmar och det klarade jag, med 13 min till godo ;-)
Passade på att springa på några för mig nya vägar, är kul att se var man hamnar någonstans. Även om jag såklart innan har kollat lite hur man kan springa så brukar det inte bli just dom vägaren när jag väl är ute.I morse blev det ett lugnare pass på 10 km för att få lite ny energi i benen, i morgon är det vilodag från löpningen hade jag tänkt. För att på onsdag köra lite intervaller och backar.


Efter regn kommer sol, men hur länge skall man behöva vänta??

Har regnat har konstant i 2 dagar nu, börjar bli lite väl mycket vatten ute nu. Svårt att gå någonstans på tomten utan att vara genomblött i skorna.

Hade ju tänkt springa igår morse, men jag var rent för trött när klockan ringed. Istället blev det 10 min träning med mina KB ett helt okej pass som kändes riktigt bra. 


Onsdagen blev lång med extra vardagsmotion.
1 timmes gräsklipning, med en icke självgående klippare. Snacka om att jag fick kämpa, gräsmattan var inte rak och fin utan bestod mest av slutningar ner i diket. Smar som jag var så hade jag tagit med extrakläder något som verkligen behövdes, så även skorna fick bytas.

Efter detta bar det av vidare mot Ullared för ett besök på gekås. Var inte så mycket folk, så att man behövde gå och trängas och inga kundvagnar som körde över mina hälar, som annars brukar hända när det är mycket folk.
Efter ca 2 timmar inkl lunch var jag uttråkad av att gå där inne, långshoping är inte min grej. Hade bestämt med mannen som var på jobbmöte att hämta upp mig när han var klar runt 14,30.
Men då jag vafr klar redan före 12,30. så bestämde jag mig för att börja gå han till mötes. Hur smart är det när man har shoppat? Som tur var var det inte så mycket utan allt fick plats i tre kassar och en ryggsäck, som jag köpte till mellan pojken.
Totalt han jag gå ca 5 km innan mannen ringer och är påväg från mötet tidigare än planerat. Snacka om att det var skönt att höra. Lyckades hitta en infart som skulle funka att stanna och även vända bilen, så där stannade jag och väntade.
Detta är vad jag kallar vardagsmotion, var totalt genom svett och armarna värkte av vikten från kassarna. Men det blev ett roligt alternativ till den vanliga träningen :-)

I morse när jag vaknade så regnade det bara lite, så då tänkte jag passa på och få ihop några km löpning. Men när jag är ombytt och klar vräcker regnet bokstavligen ner. Funderar lite och bestämmer mig för ett kort pass med lite tempo. Totalt blir det 4 km på 21 min och jag känner mig som en blöttrasa när jag kommer in. Inte en cm på mina kläder är torr, men åååå så skönt det känns nu efteråt. Körde även idag samma KB pass som i går.

I morgon tänkte jag försöka få till ett långpass innan mannen åker. Sedan är det kakbak för hela slanten, då dottern och mannen har kalas på söndag.


Vem har tagit min energi??????

Blev väckt av klockan i morse, då jag skulle upp vid 4 för att få in veckans första pass.
Tog en stund innan jag lyckades tvinga mig upp ur min sköna sång. Gjorde mig i ordning och stack ut.

Började med 10 min uppvärmning och sedan var tanken att det skulle bli 6 st 1 km intervaller. Men efter 2 så sa kroppen stopp och det fanns inte mycket kraft kvar. Tog en annan väg hem än tänkt och långs den vägen finns det en lagom fin backe.
Lyckades få till 6 st intervaller i den innan jag fortsatte hem till familjen som sov gott.

Känner mig lite som överkörd av en ångvält och har inte lust till att göra någonting. Så i dag kommer det att bli stor rensning i pojkarnas rum, något som verkligen behövs och har gjort ett tag.


I morgon blir det jobb och om allt går som planerat så blir det också en tur till Gekås.


Träningsvärk

Ny härlig vecka, vädret är toppen (tycker jag som inte gillar när det är förvarmt).

Har grym träningsvärk i baksidalår och skinkorna. Att komma upp från stolen är inte det enklaste eller specielt kul. Så det blir inte mycket sitta idag.

Anledningen till min träningsvärk får jag skylla gårdagen för. 15 km löpning blandat med gång på morgonen innan jobb. Jobb och sedan 3 timmar powerwalk med min nyfunna vän. Våran PW bara gick av sig själv och inte fören vi var tillbaka i byn insåg vi hur långt och länge vi gått.
Är så kul att hitta någon som är så otroligt lätt och rolig att vara med. Vi tycker lika i väldigt mycket och har samma tänkande.
Så jag ser redan nu fram imot vårt nästa möte.

I morgon väntas veckans första pass med löpning, tror det blir intervaller då för att i slutet av veckan få in lite distanspass. Långdistans blir det på lördag, då vi på söndagen kommer att fira mannen och dottern.
Skall även försöka få in några styrkeövningar några av dagarna.


Oj då.......

Hur tänkte jag här igentligen????????

Om ett år kommer jag att springa Jubileumsmarathon i Stockholm :-)))

Så sjukt glad att jag lyckades anmäla mig, var inte lätt att komma in på sidan kan jag lova. Men nu är det klart.


Hemma igen

Jaha, då var semestern över för denna gång. Skulle igentligen ha varit i väg några dagar till, men ibland går det inte alltid som planerat.
Fick tyvärr avbryta vår resa efter 5 dagar, då stora pojken gick nersig förmycket och började kräkas, längesedan han gick ner sig så mycket. Visst hade vi kunnat varit iväg någon dag till, men då hade vi haft månader för att få upp gossen i kraft igen och det tycker vi inte att det är värt. Blir liksom ingen rolig resa om någon är sjuk heller.

Skall sätta mig ner och föra över lite foton och sedan kommer ett längre inlägg om vår tur.

Ha det gott sålänge

Lite luft och massa regn

Tänk att lite luft kan göra så stor skillnad. Har nästan alltid älskat att cykla en runda med barnen, men denna sommar har det varit pest och pina.
Har varit tvungen att gå upp pör nästan varenda backe, något som hände väldigt sällan förr. Har varit allmänt jobbigt att cykla och då har jag såklart gjort det ännu mindre.

I går innan vi tog en tur med cykelen så pumpade vi lite luft i hjulen på cykelvagnen. Jösses vilken skillnad. Var som att köra på moln, behövde inte gå upp för en enda backe under gårdagens tur. LYCKA.
Så nu kan cykelen återigen få bli ett inslag i min träning och barnen får med glädje hänga med.


Regnet då.
Jo min plan var att springa långpass nu på morgonen, innan vi skall fira dottern som fyller år.
Hade gjort mej klar och var påväg ut när regnet böejar vräka ner. Har inga som helst problem med att springa när det regnar, tycker det bara är skönt. Men när jag efter 500m  är genomblött och redan då börjar att frysa, tycker jag det bara är idiotiskt att fortsätta. Så mitt långpass blev ett miniminipass på 1 km. Bättre än inget ;-)
Fick bli lite styrka nu på morgonen istället.

RSS 2.0