Sommartid

Har nu kört 2 morgonpass med löpning och jag gillar inte riktigt att vi ändrat klockan till sommartid. Har absolut inget emot sommaren i sig. Men att ändra klockan gör att det nu har blivit ÄNNU mörkare när jag ger mig ut och springer på morgonen. SUCK

Att det är ljust längre på kvällen är säkert trevligt längre fram när det har blivit varmare. Nu ställer det bara till med nattningen av barnen. För vem vill gå och sova när det är lust ute?
Inte någon av våra barn iallfall.


Löpningen i morse var jobbig, benen var trötta och nattens få timmar sömn gjorde nog sitt till på orken. Men passet genomfördes och nu känns allt mycker bättre, nästan så jag har överseenda med sommartiden ;-)
Passet bestod av följande, 10 min uppvärming som följdes av 6 km där farten skulle ökas för varje km. Valde helt fel väg och fick motvind nästan hela vägen.
Skulle igentligen ha avslutat med 5 min nerjogg, men det blev 10 min och 8 min högaknä och benspark.
Lade in lite av morgondagens pass i dagens, då jag inte kommer att komma ut i morgon.
Istället blir det styrketräning och lite zumba här hemma i morgon.

Vad har ni för träningsplaner för resten av veckan? 


Vi spanar på djuren

Fick med mig dottern på lördagens långpass och vi passade samtidigt på att kolla in dom vilda djuren.

Måndag igen och vecka 12 försvann hur fort som helst.
Var bara ett av mina löppass som jag missade och det pga halsont. Istället blev det zumba den kvällen, vill ju få in så mycker träning som möjligt. Kommer att försöka få in lite mer allternativ träning för att stärka kroppen. Har ju min träningsbänk här hemma, som jag tyvärr har varil lite väl dålig med att använda den sista tiden.

Lördagens långpass flyttades från morgonen till kvällen, detta så att dottern kunde cykla med.
Vi begav oss hemifrån srtax före 18,00 och började begeoss ut mot skogen. Tyckte det var smartare att springa på skogsvägarna innan det blev mörk och alla djur börjar röra på sig.
På en av ängarna såg vi till att börja med 6 st rådjur, vi fortsatte in i skogen och pratar på om allt möjligt. Plötsligt hör vi ett himla prasland och massa ljud från skogen och ca 12-15 meter framför oss springer ett stort vildsvin ut rakt över vägen.Dottern och jag behöver bara titta på varandra för att var helt överens om att vi vänder och springer tillbaka igen. Så det blir till att planera om turen lite.

Efter omkring en timme börjatr dottern att frysa då det började att bli riktigt kallt, var så skönt när vi begav oss ut. Men när kvällen kom så försvan värmen. Kommer överens om att dottern kan cykla i före till jobb så att jag kan springa en lite extra tur och få ihop min planerade tid för passet.
När vi närmar oss där jag skall vika av och ta en annan väg ser vi en skåpbil som beter sig väldigt underligt. Kör sakta, blinkar att den skall svänga men stannar och kör sedan vidare. Gör samma sak vid flera av korsningarna och tanken på att länma dottern själv är inte längre aktuellt.

Totalt så får vi ihop 1½ timme av dom planerad 1 tim 45 min, så det känns ända helt okej.

Kvällen avslutade vi med mys i soffan till en dvd, innan vi alldeles försent kommer i säng.


Planerar

Redan söndag och även denna vecka börjar gå mot sitt slut.
För varje vecka som går, kommer jag bara närmare och närmare mitt första lopp. Först ut är Sydkustloppet i Trelleborg. Ett lopp jag var sugen på att springa redan nförra året, men då räckte inte tiden till. Men i år så är det första loppet för mig.
Några dagar senare är det Vår ruset som står på tur. Detta kommer även att vara första loppet som dottern springer i år.
Kommer med stor säkerhet att ta det ganska lugnt på vår ruset, med tanke på att jag 2 dagar tidigare kommer att springa halvmaran i T-borg.

Sedan blir det några veckor som jag inte har några lopp planerade, utan först den 21 maj.
Då det är tid för Göteborgs varvet, även detta ett halvmaraton. Som det blir första gången för mig att springa.
Här funderar vi lite på att låta barnen springa dom kort loppen på söndag. Allt för att uppmuntra att dom rör på sig och vad kan väl vara bättre än att få en medalj, som belöning :-)

På morsdag kommer dottern och jag att springa morsdagloppet som går i Falsterbo. Hoppas på fint väder så att övriga i familjen kan följa med så att vi kan ha det mysigt efteråt och ta en fika.

Sedan är det ganska lugnt fram till Augusti, är lite inne på att cykla Ringsjön runt i början av juni. Men vi får se om tiden räcker till. Finns ju lite att göra här hemma också.

Men i Augusti så har jag först ut, Kåsebergaloppet som jag har fått mannen att följa med och springa. Vi brukar springa ett lopp tillsammans varje år, eller ja vi började med det förra året. Så jag hoppas att det kan bli en tradition.

Sedan följer Midnattsloppet i Göteborg och då hoppas jag verkligen att jag kommer att slå min tid sedan förra året. Tror inte det skall vara några större problem, men om jag får som jag vill, så kommer jag att den 21 att springa en halvmara i Danmark och då är jag nog inte lika tuff veckan efter när det är tid för midnattsloppet. Men jag låtter tiden utvissa vad som händer.

Sedan har vi I form loppet i slutet av Augusti, där jag återigen kommer att ha dottern med mig. Några dagar efter att vi sprang det förra året, medelade hon att detta ville hon springa även nästa år. Så självklart springer vi tillsammans även i år. Tycker det är viktigt att man uppmuntrar och stöttar sina barn att röra på sig så mycket som möjligt.

Sist ut, som det ser ut nu är Lidingöloppet i slutet av September. Skall verkligen bli en utmaning, men en mycket trevlig sådan.

Tycker det skall bli mycket kul att få springa några för mig nya lopp i år, samtidigt som jag kommer att springa några som jag tyckte var kul förra året. Lite extra roligt är det att jag även lyckats få med mig stora delar av familjen att springa.


Lyssna på kroppen

Inser efter denna helg att jag måste bli betydligt bättre med att lyssna på min kroppssignaler och inte bara köra på i 190.
Halva torsdagen och hela fredagen så stod jag med näsan i färgburken och målade. Ventilationen var inte den bästa, även om jag inte märkte något av det då.
Somnade gott på kvällen och vaknade av klockan som ringde vid kl fem, precis som den brukar göra på lördagar. Låg kvar en stund för att vakna till.
När jag sedan sätter mig upp och skall försöka resa mig, bra allt i rummet snurar. Får sätta mig ner en stund innan jag lyckas ta mig ner på bottenvåningen.
Tar en nypa friskluft och försöker piggna till, går väl sådär.
45 min senare är jag så äntligen klar för att springa till jobb, tänkte även göra mitt maxtest på 5 km.
Något som såhär i efterhand kanske inte var så smart.
Kör lite lugn löpning först för att få upp lite värme och kör sedan i gång med mitt maxtest. Efter 1 km säger kroppen stopp, nu räcker det och jag får helt enkelt sluta. Börjar så sakta gå mot jobb och blir åter piggare. Startar klockan och börjar jogga så lugnt, gör mina 5 km i ett behagligt tempo och det känns helt ok i kroppen. Både undertiden och efter, tiden blev 25 min och 50 sek.

Gör mitt jobb och beger mig sedan till badhuset för lite simning.
För en gångskull är det inte knökat med folk i motionsbassängen, som det varit dom senaste gångerna. Så jag kan simma i min egen takt och har en bana helt för mig själv.
Totalt blir det 1 km simning och lyckan är total.
Känner mig så härligt trött i kroppen på ett positivt sätt.
Av morgonens yrsel känns ingenting.

Så av detta har jag lärt mig att lyssna lite mer på kroppen som igentligen inte var på pigg, som jag ville att den skulle vara.


23 km

Var en så underbar morgon i dag, så det blev en lite längre tur än planerat när jag rastade mina löparskor i morse.
Totalt blev det 23 km och jag kan lova att det kändes i benen dom sista 2 km.
Körde ett pass zumba i går em där det var core- och lårmuskler som fick sig en genomkörare.
Snacka om att det var jobbigt, så det kommer att bli många fler pass av det slaget.
Tycker det är så kul att prova något ny och när man verkligen känner att det ger något. 

Va helt slut när jag kom hem men nu efter frukost, dusch och även middag börjar jag känna mig som mäniska igen.
Hoppas bara att det stela i benen inte blir värre än vad det är nu. Tyvärr så hänger mina compritionsstrumpor på tork, så dom kan jag inte använda fören tidigast i kväll. Men dom är helt underbar att ha på sig efter ett långpass.

I kväll blir det mys med familjen.Lite kallare var det när denna bild togs i Halmstad när vi var på semester (vecka 8). Det var här jag började och slutade min tur på Prins Bertils stig. En helt underbar runda, som jag verkligen hoppas att jag kommer att få springa en vår, sommar eller höst dag. Allrahelst skule jag vilja springa den under alla 3 årstiderna för att se förändringens gång.
Om ni får möjlighet till det så tycker jag verkligen att ni skall ta er en tur här. Jag startade vid parkeringen strax ovanför nr: 34 och sprang mig ner till nr: 19 där jag gjorde en runda för att sedan vända tillbaka igen.


Träningsvärk

Det sägs att man blir duktig på det man tränar.
När det kommer till att springa så har jag kommit ganska långt, om jag får säga det själv. Har väldigt sällan träningsvärk efter att jag sprungit. Kan om möjligt vara lkite stel i benen några dagar efter, men inte så mycket mer. Detta är endast då jag springer längre sträckor.

Fick under vår semester tag på 2 st träningsdvd´er, har testat dom under några korta stunder. Inte lätt att få till hela pass hemma med barnen, försöker få dom att vara med men det är inte så lätt. Uppvärmningen är ok tycker dom, sedan är bet bra.
Så i går hittade jag några klipp på youtube med zumba och jag var såklart tvungen att testa. Snacka om träningsvärk i core partiet, mest i ryggen. Men det var verkligen ett kul pass, så detta skall jag testa fler gånger.
Tycker det är lättare att träna hemma även om man kanske inte får genomföra träningen helt ut. Har inte så mycket tid/lust att ge mig iväg för att träna på gym, utan gör det helst tillsammans med familjen. Såklart får jag inte samma resultat lika snabbt men det gör inte så mycket. tränar mest för att det skall varfa kul.


Testar formen :-)

Tisdag 8 mars 2011:Var bara tvungen att testa om jag orkade och det gjorde jag. Blev tillslut 2,1 sköna mil i mörker.

Har kommit i från träningsprogram lite, har ändrat om lite då jag tappat lusten till att springa. Men jag känner nu att jag återigen börjar längta tills nästa pass. Hoppas att lusten kommer mer nu när det äntligen börjar bli ljusare tider.
Veckan som gick har det blivit löpning mest i lugnare tempo, med inslag av några intervaller och lite tempo. I lördags blev det 12 km morgonlöpning och på em blev det även 5 km lugn löpning med dottern. Som även hon har börjat bli lite intresserad av att springa. Hon sprang 2 lopp med mig förra året Även i år är hon anmäld till dessa två lopp. Först ut för hon är Vår ruset den 2 maj.

I går var jag bara tvungen att testa formen, så på kvällen när mannen kommit hem från jobb begav jag mig ut. Drygt 2 timmar senare och med 2,1 mil i benen var jag hemma igen. Känds så kul och var inte direkt jobbigt heller. Sprang i ett lugnt tempo och bara njöt. Var lite mörkt när jag kom hem och grusvägarna jag sprang på under min runda gav inte mycket ljus dom heller. Min cykellampa gav inte så mycket ljus den heller, men som tur är så vänjer man sig efter ett tag.
Är lite småstel i benen idag, men det är också allt jag känner än. Tror jag måste bli bättre på att stretcha om jag skall komma ifrån det.

Så i dag blev det sovmorgon nägot som verkligen behövdes, har blivit rent förlite sömn den senaste tiden. Barnen börjar även bli lite förkylda igen, så jag är glad för dom stackars timmar sömn jag får. Blir endel vakentid framförallt då stora pojken är sjuk.

Om allt går som planerat kör jag igång med mitt träningsprgram denna vecka, kommer då att starta på den veckodag det är och de/dom pass jag missat låter jag vara.


Nya skor

Onsdag 2 mars 2011: Då har man provar att springa på löpband, om än bara under några minuter.

Hade igentligen tänkt att skriva lite om vår semester förra veckan, men tyvärr så har jag inte lyckats med att få över fotona från telefonen. Jobbar på det.


Skrev ju tidigare om att jag tillbringat en heldag med dottern och min syster i Malmö, för inte så länge sedan.
Den dagen gjorde jag även ett besök på Runners´ Store. Har länge funderat på att det kan vara kul att få gjort en riktig utprovning av löparskor någon gång. Tidigare har jag gått in på tex Team Sportia eller Stadium, kollat runt lite och bara tagit ett par som passat bra i storleken. Utan att igentligen veta om det är rätt skor till just mina fötter. Har ju inte haft en aning om vilken fotisättning som jag har.

Går och kollar runt lite i butiken när det kommer fram en supper trevlig kille som jobbar där. Mycket proffsigt bemötande och väldigt hjälpsam.
Jag lånar ett par av deras testskor för att sedan springa lite på löpbandet. Hur skall detta sluta. jag som ALDRIG har sprungit på löpband tidigare. Men jag får börja lugnt med att gå lite för att sedan öka upp farten. Efter någon minut eller så kollar vi på datan där det finns inspelat hur jag springer, Riktigt kul att se.
Får beröm över att jag är så stabil i mina fotleder och hade en väldigt neutralt fotisättnig. Blev även en vända upp på spegellådan och får reda på att jag hade lite höga fotvalv.

Blev visad 2 par skor som skulle passa mig eller framförallt mina fötter bra. Provade att springa en tur på bandet med ett av paren och det kändes riktigt bra och såg även bra ut på filmen. Valde att inte prova det andra paret då jag inte ville stå med någon ev beslutsångest över vilket par jag skulle välja.
Så det blev inköp av ett par skor med lite extra stöd för fotvalvet men i övrigt bara stabila. Inget extra för att ev justera fotisättningen.

Har provat skorna nu under några veckor och det känns rikitgt bra. Som det känns nu är det dessa skor som kommer att följa med mig runt Varvet i Maj.

Kan verkligen rekomendera att åtminstone 1 gång göra en utprovning på skor, för sedan vet du vilken typ av skor du skall ha.


RSS 2.0